Nemzetközi foci sport

Újabb országban indul be a futballélet

Vírus ide vagy oda, megkezdődik a tajvani bajnokság.

Nézők nélkül ugyan, de vasárnap megkezdődik a tajvani labdarúgó-bajnokság a Szport Ekszpressz orosz szaklap tajpeji tudósítása szerint. Az első fordulóban csak a játékosok, a stábtagok – köztük edzők, orvosok, gyúrók – és a hivatalos tisztségviselők lehetnek jelen a stadionokban.

A korlátozó intézkedések keretében a mérkőzések előtt mindegyiküket egészségügyi ellenőrzésnek vetik alá, megnézik, nem lázasak-e és koronavírustesztet is végeznek náluk.

Pozitív eredmény esetén kéthetes karantén következik valamennyi érintett számára, a liga pedig rendkívüli ülésen határozhat a bajnokság azonnali felfüggesztéséről.

A világjárvány közepette jelenleg négy országban rendeznek élvonalbeli bajnoki labdarúgó-mérkőzéseket: Európában Fehéroroszországban, Ázsiában – a múlt hét óta – Tádzsikisztánban, az afrikai Burundiban, továbbá a közép-amerikai Nicaraguában.

Csak semmi gólöröm! – Burundi felkerült a futballtérképre a koronavírus miatt
A világ egyik legszegényebb országának bajnokságra sohasem látott érdeklődésre tett szert, elsősorban az online fogadások miatt.

Kiemelt kép: Twitter/@FCTaicheng

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!