Nemzetközi foci

Rengeteg pénzről mondtak le a PSG sztárjai

A párizsiaknál megfelezték a legnagyobb fizetéseket.

További halasztásokat, újratervezéseket és intézkedéseket jelentettek be a labdarúgás világában a koronavírus-járvány miatt.

A Premier League-ben szereplő klubok közül elsőként a Southampton közölte, hogy megállapodott a játékosokkal és a szakmai stábbal a fizetések csökkentéséről. Az egyesület részleteket nem közölt, hogy milyen mértékben fogta vissza a béreket, csak azt, hogy a megállapodás áprilisra, májusra és júniusra vonatkozik, és a klubvezetés tagjai is csökkentett fizetést kapnak.

A Premier League csapatai egységesen harmincszázalékos csökkentést javasoltak, de az angol élvonalbeli labdarúgók szakszervezete vasárnap elutasította az indítványt.

Szintén megállapodott játékosaival a fizetéscsökkentésről a Paris Saint-Germain.

A Bajnokok Ligájában negyeddöntős francia bajnok vezetősége megfelezte azoknak a labdarúgóknak a bérét, akik több mint havi 100 ezer eurót keresnek, a többieknek pedig ennél kisebb mértékben csökkentette a járandóságát.

Közelebb lökheti a gazdasági válság Mbappét a Realhoz
A PSG több mint 300 millió eurót veszíthet a kialakult helyet során, ezért a fizetések drasztikus megvágására kényszerül.

Azok, akik 50 és 100 ezer között keresnek, 40, míg az 50 ezer alatt keresőknek 30 százalékos bevételkiesést fogadtak el.

Új-Zéland labdarúgó-szövetsége május utolsó hétvégéig halasztotta a szezon rajtját, amely rend szerint április közepén indul. A csapatok számára május 16-ig az edzések is tilosak.

Kiemelt kép: Philippe DESMAZES / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!