Nemzetközi foci

Van Dijkot minden liverpooli a szívébe zárta legutóbbi nyilatkozata után

„Hihetetlen dolgokat akarok itt elérni.”

Virgil van Dijk azt mondta, az FC Liverpool labdarúgócsapatának legendájává akar válni és szerinte semmi nem állíthatja meg az együttest abban, hogy „hihetetlen dolgokat” érjen el.

A Liverpool játékosa megérti, ha nem lehet bajnok a csapata
Mané egyelőre nem érzi magát bajnoknak, hiába vezetik toronymagasan a bajnokságot.

A 28 éves holland védő 2018 januárjában igazolt a klubhoz, amellyel azóta Bajnokok Ligáját, Európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot nyert, a Premier League mostani szezonjában pedig mindössze két győzelemre volt attól, hogy – 1990 óta először – elhódítsa a bajnoki címet, amikor a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt a küzdelem.

Van Dijkkal a spanyol Sport készített interjút, és arra a kérdésre, mit szeretne, az emberek hogyan emlékezzenek az Anfield Roadon töltött időszakára, a játékos a következőképpen válaszolt:

Mint egy liverpooli legenda. Hihetetlen dolgokat akarok itt elérni. Olyan játékos akarok lenni, aki visszavonulása után visszatér az Anfieldre. Látok klublegendákat a meccseinken, és úgy érzem, egy nagy család tagja vagyok.

„Fantasztikus csapatunk van, nincs hiányosságunk, és minden a rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy sikert érjünk el: egy edző, akivel azonosulunk, sokoldalú keret, győztes játékstílus, stadion és szurkolók, akik szintén fontos szerepet játszanak” – fogalmazott a futballista, aki a tavalyi Aranylabda-szavazáson második helyen végzett Lionel Messi mögött.

A Liverpool 29 mérkőzésen 82 pontot gyűjtött a mostani bajnoki idényben – mindössze egyszer kapott ki –, és 25 pontos előnnyel vezeti a tabellát az egy meccsel kevesebbet játszó, címvédő Manchester City előtt.

Kiemet kép: PAUL ELLIS / AFP