Nemzetközi foci

Egykori ikonja térhet vissza a Milannak

Hosszú évekig volt a Rossoneri alapembere a brazil, aki szívesen térne vissza a San Siróba.

Thiago Silva 2009-ben érkezett a Fluminense együttesétől az AC Milanhoz, ahol gyorsan alapemberré vált, a piros-feketék védelmének szinte kirobbanthatatlan tagja lett. A brazil futballista parádés teljesítménye felkeltette a PSG érdeklődését is, és a gazdag francia klub 2012-ben le is igazolta a bekket 42 millió euróért.

A párizsiaknál is jól ment a játékosnak, sorra nyerték a bajnoki címeket, igaz, a nemzetközi porondon nem sikerült villantaniuk a piros-kékeknek. A 36 esztendős focista szerződése a nyáron lejár, egyelőre nincs szó a kontraktusa meghosszabbításáról. A www.football-italia.net arról írt, hogy Thiago Silva szívesen visszatérne Milánóba, abba a csapatba, amely mindig kiemelt helyet foglal el szívében.

Egy probléma azonban megakadályozhatja a transzfert, mégpedig a hátvéd fizetési igénye. A Milan jelen helyzetében nem biztos, hogy ki tudja fizetni a Thiago Silva által kért bért.

A PSG-ben az idén 30 tétmeccsen lépett pályára a brazil, a hatszoros francia bajnok játékos ára a transfermarkt.com szerint 6 millió euró.

A francia bajnokságot is felfüggesztették, a fővárosi együttes magabiztos előnnyel áll a tabella első helyén.

 

 

 

 

 

Kiemelt kép: FRANCK FIFE / AFP 

Olvasói sztorik