Nemzetközi foci

Letartóztatták a focistát, aki a haverokkal italozva szegte meg a kijárási tilalmat

Három hónapra házi őrizetbe került Alekszandar Prijovics szerb labdarúgó, akit szombaton Belgrádban letartóztattak a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási tilalom megszegése miatt.

A szaúdi al-Ittihadban légióskodó válogatott csatár társaival együtt egy belgrádi szálloda halljában italozott délután öt óra után, emiatt az ügyészség felelősségre vonta.

A szerb rendőrség közlése szerint a hotel is büntetésre számíthat, a jelzett időpontot követően ugyanis tilos lett volna ételt és italt felszolgálni.

Szerbiában a kijárási tilalom megszegéséért akár hároméves börtönbüntetést is kaphat a vétkes.

Változatlanul folytatódik a labdarúgó-bajnokság Burundiban, ahol eddig három igazolt koronavírus-fertőzött van. A kelet-afrikai ország sportági szövetsége vasárnap a klubokkal, illetve a népegészségügyi miniszterrel folytatott egyeztetést követően jelentette be: az első és másodosztály küzdelmei folytatódhatnak a megfelelő higiéniai intézkedések betartása mellett.

Burundi mellett – ahol három forduló van hátra az idény végéig – Fehéroroszországban, Nicaraguában és Tádzsikisztánban zajlanak a futballbajnokságok.

Egy hely, ahol még focizhatna Messi és Ronaldo, csak a vodkát is szeretni kell hozzá
Fehéroroszországban mintha senki sem venné elég komolyan a világjárványt, a sportélet él és élvezi Európa váratlan figyelmét. Már csak a két világklasszis hiányzik.

Nem veszi igénybe a járvány miatt igényelhető kormányzati támogatást munkavállalói számára a Manchester City, az angol élvonalból elsőként. A labdarúgó Premier League több élklubja, köztük a listavezető Liverpool, illetve a Tottenham Hotspur is élt a lehetőséggel, hogy a kormány állja az alkalmazottak fizetésének nyolcvan százalékát.

A City többségi tulajdonosa az Abu Dhabi United Group, amely az egyesült arab emírségekbeli Manszur bin Szajed al-Nahjan sejk tulajdona.

A Celta Vigo orosz labdarúgója, Fedor Szmolov súlyosan megsértette a Spanyolországban érvényben lévő szigorú kijárási korlátozást, illetve klubja és a La Liga szabályait, mivel egy magángépen elutazott, és hazatért Oroszországba.

A 30 éves csatár – sajtóértesülések szerint – mindezt azzal indokolta, hogy meg akarta látogatni a menyasszonyát, Marija Jumasevát, aki Borisz Jelcin néhai orosz elnök unokája, és áprilisban ünnepli a 18. születésnapját.

A Celta Vigo közölte: Szmolov többször is engedélyt kért a hazatérésre, amit nem adhatták meg neki, ennek ellenére távozott, de útja során tartotta velük a kapcsolatot, illetve ígéretet tett, hogy hamarosan visszatér.

Kiemelt kép: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik