Nemzetközi foci sport

A liverpooli legenda beleszállt egykori csapatába, miután szabadságolták az alkalmazottakat

Jürgen Klopp együttérzését fejezte ki a világjárvány kezdetén, a klub játékosai pedig nagymértékben hozzájárultak a Premier League játékosainak bércsökkentéséhez, ami nagy pozitívum ezekben az időkben. Oda az összes tisztelet és jóindulat. Nem jó ez így

– írta Twitter-oldalán a Liverpool FC legendája, Jamie Carragher.

A csapat korábbi Bajnokok Ligája-győztes hátvédjét az dühítette föl, hogy a Liverpool FC szombaton közölte, a koronavírus-járvány miatt szabadságra küldi az alkalmazottak egy részét. Angliában korábban több klub is meglépte ezt, elsősorban azért, mert a brit kormány munkaviszony megőrzési rendeletének értelmében az állam hozzájárul a dolgozók havi juttatásának 80 százalékához. Leegyszerűsítve: az LFC-nek csak 20%-ot kell kifizetnie az így felfüggesztett dolgozóknak.

Mivel azonban a Liverpoolnál visszatérő szlogennek számít, hogy a klub dolgozói családtagok, a szurkolók nem elégedettek a helyzettel. A BBC-nek nyilatkozott is egy ideiglenesen felfüggesztett alkalmazott, aki szintén azt mondta, nem érzi már magát családtagnak.

A változás egyébként addig marad érvényben, amíg a Premier League nem folytatódik.

Kiemelt kép: Graham Hunt / ProSportsImages / DPPI

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!