Nemzetközi foci

Még három futballbajnokság dacol a koronavírussal

Kemény tádzsikok

Tádzsikisztánban a hét végén megkezdődik a labdarúgóidény: szombaton rendezik meg a hazai szuperkupa döntőjét, vasárnap pedig az élvonalbeli bajnokság első fordulójának mérkőzéseit.

Egyelőre három olyan ország van, ahol a koronavírus-járvány miatt nem szüneteltetik a futballbajnokságot: Fehéroroszországban, Burundiban és Nicaraguában.

A közép-amerikai országban azonban egyre nagyobb a félelem, akadnak olyan klubok, amelyek a legszívesebben nem is lépnének már pályára. Azonban amíg nincsen központi döntés, nem tehetnek mást.

A játékosaink nem akarják folytatni a játékot. Nagyon félnek, és megértjük őket. Szeretnénk, ha felfüggesztenék a bajnokságot, de amikor a klubokat megszavaztatták erről, a többség a folytatás mellett döntött

– mondta Sergio Salazar, a Diriangén vezérigazgatója.

A klubok azzal érveltek, ugyan a betegség már felütötte a fejét az országban, de amíg az egészségügyi minisztérium nem jelenti ki, hogy már nem biztonságos futballozni, addig pályára lépnek.

A Guardiannek nyilatkozó újságíró, Camilo Velásquez szerint Daniel Ortega elnök mindent elkövet, hogy bizonyítsa, az országban minden a legnagyobb rendben van. „A 2018-as tüntetések óta kétségbeesetten próbálják azt bizonyítani, hogy a dolgok normalizálódtak, ennek része a működő sportélet is. A koronavírus nagy fenyegetéssé vált, mert félnek az általános sztrájktól, ami be is következne, ha mindent le kellene állítani.”

Kiemelt fotó: Twitter.com/1917Diriangen

Olvasói sztorik