Nemzetközi foci

Matthäus páros lábbal szállt bele Neuerbe

Éles kritika a Bayern München korábbi legendájától.

Lothar Matthäus nem rejtette a véka alá a Manuel Neuerrel kapcsolatos véleményét. A német Sky szakértőjeként publikáló egykori világklasszis (majd a magyar válogatott szövetségi kapitánya) úgy véli, a Bayern München kapusának sokkal engedékenyebbnek, megértőbbnek kellene lennie a szerződéshosszabbítását illetően.

Mint ismert, akár kenyértöréshez vezethet, hogy a harmincnégy esztendős Neuer 2025-ig szeretne aláírni, a klub azonban csak 2023-ig ajánl szerződést. A világbajnok klasszis jelenlegi megállapodása 2021 júniusáig érvényes, így aztán jövőre akár ingyen is távozhat, állítólag a Chelsea is szívesen látná a soraiban.

A hála nem egyirányú. Erre Manuelnek is emlékeznie kell. Értelmetlen makacsul ragaszkodni olyan szerződés megkötéséhez, amely – az időtartama miatt – a világ egyetlen nagy klubjában sem lenne elfogadható. Számomra Neuer továbbra is a földkerekség legjobb kapusa, ugyanakkor nem emlékszem, hogy bárki is nagyobb elismerést kapott volna a Bayern Münchenben. Nem tudom és nem is akarom elképzelni másik csapat mezében, de, ha ő úgy gondolja, hogy máshol jobban megbecsülik, akkor menjen. Szkeptikus vagyok abban, hogy talál-e ilyen egyesületet

– fogalmazott Lothar Matthäus.

Kiemelt kép: SVEN HOPPE / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Olvasói sztorik