Nemzetközi foci

Egy focicsapat már bele is roppant a koronavírus-járványba

A szlovák futball második legeredményesebb klubja, az MSK Zilina hivatalos honlapján jelentette be, hogy április elsején felszámolás alá kerül. A hétszeres bajnok bejelentése szerint a klub gazdaságának kulcsfontosságú része a játékosok értékesítése és mivel a világjárvány miatt kialakult helyzet alapján szinte senkinek sem lesz pénze igazolni, kénytelenek lehúzni a rolót.

A klub személyi kiadásainak legnagyobb részét a profi labdarúgók bére teszi ki, így e-mailben kérték játékosaikat, hogy a vészhelyzet alatt járuljanak hozzá alapilletményük csökkentéséhez, de a futballisták a szlovák profi labdarúgók szervezetének elnökéhez fordultak. Jozef Antosík tulajdonos ezt elfogadhatatlannak tartotta, a felszámolás mellett döntött, illetve szerződést bontott 15 játékosával, köztük a legjobban fizetett futballistákkal, valamint azokkal, akiknek idén nyáron vagy a jövő év elején járt volna le a szerződésük.

A csődeljárás legalább három hónapig, de akár két évig is tarthat, a klub hivatalosan csak ennek végén szűnhet meg. A Zsolnai Testgyakorlók Körét 1908-ban alapították, a klub 1995 óta viseli az MSK Zilina nevet, legutóbb a 2016/17-es idényben szerzett bajnoki címet.

Kiemelt kép: mskzilina.sk/

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik