Nemzetközi foci

Sevcsenko szerint a koronavírus-járvány olyan, mint Csernobil

Kemény hasonlattal élt Andrij Sevcsenko, az ukrán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki szerint a jelenlegi koronavírus-helyzet olyan, mint amilyen a csernobili atomerőmű-katasztrófa volt.

Az AC Milan és a Chelsea egykori csatára kilencéves volt az 1986-os tragédia idején, amelynek következtében 54 ember halt meg, de később ezrek halálát okozta.

„A mostanihoz hasonló pillanatot éltem át akkoriban. Most csak annyit kell tennünk, hogy elkerüljük a hülye viselkedést. Senki sem lehet biztos abban, hogy nem került kapcsolatba a vírussal. Nem szabad kimozdulnunk, most nem csak magunkra kell gondolnunk, hanem azokra, akik számára a fertőzés nagyobb problémát jelent” – nyilatkozta a Sky Sportnak.

Sevcsenko megköszönte az orvosok és az ápolók munkáját, és arra biztatta az embereket, hogy tartsák tiszteletben a kormányuk útmutatásait.

Ez az egyetlen megoldás! Otthon kell maradni, és megadni a lehetőséget az orvosoknak, az ápolóknak és az önkénteseknek a munkájuk elvégzésére. Ők a korunk hősei

– tette hozzá.

Kiemelt fotó: Pedro Fiuza / NurPhoto / AFP

Olvasói sztorik