Nemzetközi foci

Imádja a világ, hogy nem állt le a fehérorosz bajnokság

Egyre több televíziós csatorna veszi meg a közvetítési jogokat.

A Bild című német lap szerint Indiától Boszniáig már tíz országban megvásárolták a fehérorosz bajnokság közvetítési jogait. Szinte hihetetlen, miközben a világon gyakorlatilag egyetlen sporteseményt sem rendeznek meg a koronavírus-járvány miatt, addig Minszktől Bresztig pattog a labda – méghozzá szurkolók előtt.

Megkerestük a Sport Televíziót, kacérkodik-e a gondolattal, hogy megvegye a fehérorosz összecsapások közvetítési jogát, Máté Pál főszerkesztő kérdésünkre úgy felelt, nincs ilyen terv.

Amint azt az M4 Sport is kiszúrta, a másfél hete kezdődött, a második fordulónál járó belorusz liga mérkőzéseire kötött fogadások száma nagyjából hatvan százalékkal megugrott. A szerencsejáték kedvelői „kénytelenek az ismeretlenre tenni” a pénzüket, ugyanis nincs más. Kampányol a Tippmixpro is, egyszersmind élő közvetítést kínál a netes felületén…

A világ számos nem sportszakembere persze felháborodva fordul a fehéroroszok felé, felelőtlenséggel vádolva a döntéshozókat.  Amint a Goal.com riportjából kiderült, kisebb megelőző intézkedéseket már tettek: az összecsapásokra érkező szurkolóknak hőmérős ellenőrzésen kell átesniük, mielőtt belépnek a stadionok területére. A koronavírus ugyanis Fehéroroszországban is jelen van.

Miközben a világon mindenütt elfelejtettük, milyen az „élő” futball, a fehéroroszoknál vasárnap is lesz két meccs: háromtól az Iszloh Minszk fogadja a Szmolevicsit, majd 17 órától jön a Nyeman–Vityebszk csata…

Kiemelt kép: SERGEI GAPON / AFP

Olvasói sztorik