Nemzetközi foci

Rummenigge: Götzére B-kategóriás klubok várnak

Michael Rummenigge, a Borussia Dortmund korábbi válogatott labdarúgója úgy véli, hogy a világbajnok Mario Götzére, aki jelenleg ugyancsak a BVB játékosa, a jövőben már csak B-kategóriás klubok számítanak majd – írja az mti. Az 56 éves, fiatalabb Rummenigge-fivér – akinek testvére, Karl-Heinz a Bayern München vezérigazgatója – a sportbuzzer.de portálon közzétett blogjában írt erről.

Olyan klubokra gondolok, mint az Everton, a West Ham, vagy az olasz középcsapatok. A Bundesligában a Borussia Mönchengladbachba illene, vagy a Leverkusenbe

– fogalmazott Rummenigge, aki háromszor volt bajnok a Bayern Münchennel, egyszer pedig Német Kupát nyert a Dortmunddal.

Ter Stegenre fáj a Bayern foga
A bajorok arra kérték a kapust, hogy ne hosszabbítson szerződést jelenlegi csapatával.

A 27 éves Götze szerezte a 2014-es brazíliai világbajnokság döntőjének egyetlen gólját – a németek ezzel diadalmaskodtak az argentinok felett –, azóta azonban egészségi gondok hátráltatták, és sem akkori csapatában, a Bayern Münchenben, sem visszatérve a Dortmundhoz nem találta meg korábbi jó formáját.

A szerződése az idény végén jár le Dortmundban – ahol nem alapember Lucien Favre vezetőedzőnél –, az esetleges hosszabbításról tartott megbeszélések egyelőre nem hoztak eredményt. Michael Rummenigge három dolgot javasol Götzének: miután szerinte már elveszítette a gyorsaságát, inkább a játék irányításában kellene több szerepet vállalnia, ne gondoljon a pénzre, és hagyja a közösségi médiát, inkább a sportra összpontosítson.

Ha olykor meglátom az Instagramon, azt kérdezem magamtól, hogy ő még mindig egy futballista, vagy inkább valaki, aki mutogatja magát?

– írta Rummenigge.

Kiemelt kép: firo Sportphoto / Ralf Ibing / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance

Olvasói sztorik