Nemzetközi foci

Raktárrá válik a Bernabéu-stadion a járvány elleni harc idejére

Szívfacsaró és örömteli.

A Real Madrid a hivatalos csatornáin jelentette be, hogy a hatóságokkal együttműködve „átadja” legendás stadionját, a Bernabéut. A tervek szerint a létesítmény tárolási és logisztikai központ lesz, itt raktározzák el a különböző cégek adományait.

A spanyol sztárklub egyszersmind vállalta, amolyan hidat képez a vállalatok és az egészségügyi szervek közt: hozzájárul, hogy a felajánlások eljussanak a megfelelő helyre. Amint arról beszámoltunk, a klub futballistája, Isco a hét elején hirdette meg kampányát (Descorónate), melynek célja ötszázezer euró, vagyis csaknem 180 millió forint összegyűjtése a koronavírus-járvány elleni harchoz.

A spanyol helyzet egyre drámaibb, egyetlen nap alatt 738-an haltak bele a koronavírusba az országban. A minisztérium szerint a vírus okozta halálesetek száma a keddi 2696 főről szerdára 3434 főre emelkedett. A fertőzéssel regisztrált személyek száma is jelentősen megemelkedett, több mint 47 ezer.

A madridi (sport)létesítményeket sorra alakítják át: egy bevásárló- és rendezvényközpont jégpályájából (Palacio de Hielo) átmenetileg hullaházat csináltak, ezzel próbálva enyhíteni a kórházakban uralkodó állapotokon…

Kiemelt kép: GABRIEL BOUYS / AFP

Olvasói sztorik