Nemzetközi foci

Pénteken eljut a kórházba Iscóék első lélegeztetőgépe

Gyors segítség.

Isco, a Real Madrid és a spanyol válogatott klasszisa ismeri a mondást: kétszer ad, aki gyorsan ad. A huszonhét esztendős középpályás – a Spanyolországban jól ismert színésznő partnerével, Sara Sálamóval együtt – a hét elején hirdette meg kampányát (Descorónate), melynek célja ötszázezer euró, vagyis csaknem 180 millió forint összegyűjtése a koronavírus-járvány elleni harchoz.

A spanyol helyzet egyre drámaibb, egyetlen nap alatt 738-an haltak bele a koronavírusba az országban. A minisztérium szerint a vírus okozta halálesetek száma a keddi 2696 főről szerdára 3434 főre emelkedett. A fertőzéssel regisztrált személyek száma is jelentősen megemelkedett, több mint 47 ezer.

Amint arról az As című lap beszámol, Iscóék nem tétlenkednek, pénteken eljut az egyik madridi kórházba az első, általuk megvásárolt lélegeztetőgép.

A futballisták által nyújtott hatalmas segítség szerencsére idehaza sem ismeretlen, amint arról beszámoltunk, a Kisvárdán szereplő Gosztonyi András és felesége, Kata félmillió forinttal támogatta a Felső-Szabolcsi Kórházat.

Kiemelt kép: GIUSEPPE CACACE / AFP

Olvasói sztorik