Nemzetközi foci sport

Hatalmas összeggel segíti a spanyol klubokat a szövetség

Ötszázmillió eurót különít el a spanyol liga vezetősége a járvány miatt.

A spanyol szövetség (RFEF) szerdán bejelentette: ötszázmillió euróval (körülbelül 156 milliárd forint) támogatja az élvonalbeli és másodosztályú klubokat a koronavírus-járvány miatt.

Az ESPN a bejelentés kapcsán megjegyzi: március 12-e óta nem rendeznek meccseket a spanyol bajnokságban, és egyelőre nem is lehet tudni, hogy mikor indulhat újra a labdarúgás az országban.

A támogatás kapcsán Luis Rubiales, a szövetség elnöke a szerdai sajtótájékoztatón megjegyezte: az anyagi nehézségekkel küzdő klubok kérhetik a segítséget, és az így kapott kölcsönt a következő négy-hat évben kell visszafizetniük.

Javier Tebas, a LaLiga vezetője elmondta, legkésőbb május 18-án el kellene kezdeni a bajnokságot, hogy június 30-áig be tudják fejezni.

Kiemelt kép: Xavier Bonilla/NurPhoto/AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!