Nemzetközi foci sport

Sokba kerülhet Jota visszaszerzése

Korábban könnyen lemondtak a Matracosok a portugálról, most akár 35 millió eurót is fizetnének érte.

A Premier League küzdelmeit is felfüggesztették, így most a klubok a gárdák megerősítésén dolgoznak, vagy éppen igyekeznek megőrizni értékeiket. A Wolverhampton Wanderers az egyik meglepetéscsapata az idei kiírásnak, a Farkasok az előkelő 6. helyen állnak – többek között Diogo Jota nagyszerű teljesítményének köszönhetően.

A narancssárga-feketék valóban remekelnek, az Európa Ligában is versenyben vannak még, és a portugál szélső igazi alapembere a társulatnak. A bajnokságban eddig 25 alkalommal lépett pályára, hatszor volt eredményes, emellett kiosztott egy gólpasszt is. Minden tétmeccset figyelembe véve immár 15 találatot jegyez.

Nuno Espirito Santo, a Wolves menedzsere elismerően szólt játékosa teljesítményéről, akire hétről-hétre számított is a kezdőben. A 23 esztendős luzitán produkciója felkeltette korábbi csapata, az Atletico Madrid érdeklődését is. A Matracosok 2016-ben szerezték meg a futballista játékjogát, de nyomban kölcsön is adták a Portónak. Egy év után noha visszatért a spanyol fővárosba a támadó, ám ekkor sem tudta beverekedni magát Diego Simeone kezdőcsapatába. Ekkor jelentkezett be a Wolverhampton, amely előbb egy évre kölcsönbe, majd a 12 hónap elteltével végleg megvásárolta Jota játékjogát.

Az Atletico Madrid csak a 6. helyen áll a La Ligában, és bár a Bajnokok Ligájában kiejtették a címvédő Liverpoolt, összességében idén épp a kreativitás hiányzik a piros-fehér-kékek játékából. A bajnokságban 27 fellépésen mindössze 31 gólt szereztek.

A www.football-espana.net arról számolt be, hogy amikor Jota elhagyta az Atleticót, nem került a kontraktusába visszavásárlási záradék, tehát ha Simeone újra a csapatában akarja tudni a portugált, akit 2022 nyaráig köti szerződés az angol alakulathoz, akkor akár 35 millió eurót is ki kell érte fizetnie a madridi klubnak.

 

Kiemelt kép: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!