Nemzetközi foci

Sokba kerülhet Jota visszaszerzése

Korábban könnyen lemondtak a Matracosok a portugálról, most akár 35 millió eurót is fizetnének érte.

A Premier League küzdelmeit is felfüggesztették, így most a klubok a gárdák megerősítésén dolgoznak, vagy éppen igyekeznek megőrizni értékeiket. A Wolverhampton Wanderers az egyik meglepetéscsapata az idei kiírásnak, a Farkasok az előkelő 6. helyen állnak – többek között Diogo Jota nagyszerű teljesítményének köszönhetően.

A narancssárga-feketék valóban remekelnek, az Európa Ligában is versenyben vannak még, és a portugál szélső igazi alapembere a társulatnak. A bajnokságban eddig 25 alkalommal lépett pályára, hatszor volt eredményes, emellett kiosztott egy gólpasszt is. Minden tétmeccset figyelembe véve immár 15 találatot jegyez.

Nuno Espirito Santo, a Wolves menedzsere elismerően szólt játékosa teljesítményéről, akire hétről-hétre számított is a kezdőben. A 23 esztendős luzitán produkciója felkeltette korábbi csapata, az Atletico Madrid érdeklődését is. A Matracosok 2016-ben szerezték meg a futballista játékjogát, de nyomban kölcsön is adták a Portónak. Egy év után noha visszatért a spanyol fővárosba a támadó, ám ekkor sem tudta beverekedni magát Diego Simeone kezdőcsapatába. Ekkor jelentkezett be a Wolverhampton, amely előbb egy évre kölcsönbe, majd a 12 hónap elteltével végleg megvásárolta Jota játékjogát.

Az Atletico Madrid csak a 6. helyen áll a La Ligában, és bár a Bajnokok Ligájában kiejtették a címvédő Liverpoolt, összességében idén épp a kreativitás hiányzik a piros-fehér-kékek játékából. A bajnokságban 27 fellépésen mindössze 31 gólt szereztek.

A www.football-espana.net arról számolt be, hogy amikor Jota elhagyta az Atleticót, nem került a kontraktusába visszavásárlási záradék, tehát ha Simeone újra a csapatában akarja tudni a portugált, akit 2022 nyaráig köti szerződés az angol alakulathoz, akkor akár 35 millió eurót is ki kell érte fizetnie a madridi klubnak.

 

Kiemelt kép: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik