Nemzetközi foci sport

Remek szerződéssel láncolná magához Lenglet-t a Barcelona

Már most meghosszabbítanák a szerződését.

Bár 2023 nyaráig érvényes szerződés köti Clément Lenglet-t a Barcelonához, a katalán klub már most megkezdte az egyeztetést a kontraktus meghosszabbításáról a francia védővel.

2018-ban a Sevillától érkezett 35 millió euróért a futballista, aki Ernesto Valverde után Quique Setienmél is abszolút alapembernek számít. Az idei szezonban mindent összevetve 2501 játékperc fűződik a nevéhez, szerepelt LaLiga-, Copa del Rey- és Bajnokok Ligája-mérkőzéseken egyaránt.

A védelem tengelyében leggyakrabban Gerard Pique mellett játszik a bekk, aki az elmúlt két évben összesen 74 tétmeccset vívott a Barcában.

A katalán sajtó már többször megszellőztette a hírt, miszerint Samuel Umtiti távozása elé nem gördítene akadályt a Barca. Lenglettel viszont mindenképpen hosszabbítana az együttes, erről pedig a www.football-espana.net számolt be a jól értesült katalán Diario Sport információjára hivatkozva.

A Barcelona tervei között szerepel az új szerződésben egy kivásárlási záradék, amely 300 millió euróban állapítaná meg a francia védő árát.

A katalán sztárcsapat jelenleg kétpontos előnnyel vezeti a LaLigát a Real Madrid előtt, ám a koronavírus-járvány miatt továbbra sem rendeznek meccseket Spanyolországban sem.

Kiemelt kép: Jose Breton / NurPhoto 

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!