Nemzetközi foci

A Napoli ráhajt az olasz válogatott csatárra

Fél Európa vinné a 81 percenként eredményes gólvágót, akit 2023-ig köt szerződés mostani csapatához.

A koronavírus-járvány alapjaiban írta át a világ futballforgatókönyvét. Előbb zárt kapus meccseket rendeztek, aztán  sorra függesztették fel a bajnokságokat, majd elhalasztották az Európa-bajnokságot is.

Olaszországban továbbra is kritikus a helyzet, több focistáról is kiderült, hogy pozitív tesztet produkáltak. Ciro Immobile, a Lazio csatára jól van, és az idei teljesítménye több klub érdeklődését is felkeltette. Legutóbb a www.calciomercato.com adta hírül, hogy a Napoli is szívesen szerződtetné a 26 bajnokin 27 találatot termelő focistát.

Ezt Alessandro Moggi, a válogatott center ügynöke erősítette meg, hozzátéve azt, hogy más klubok is le akarják igazolni a fővárosiak csatárát. Ugyanakkor tény, hogy a bombaformában futballozó, 30 esztendős játékosnak 2023-ig élő szerződése van jelenlegi munkaadójával, így az érdeklődőknek elsőként a Lazióval kell tárgyalóasztalhoz ülniük.

Ciro Immobile, csakúgy, mint a Lazio, szenzációs idényt fut. Simeone Inzaghi vezetőedző csapata a 2. helyen áll a Serie A-ban, mindössze egy pontra elmaradva a listavezető Juventustól. A halványkékek legutóbb bajnokin szeptember végén szenvedtek vereséget, a február végi leállás előtt pedig egy négymeccses győzelmi sorozatot hagytak maguk mögött – ebben a periódusban legyőzték a nagy rivális Intert is.

Kiemelt kép: Filippo MONTEFORTE / AFP 

Olvasói sztorik