Nemzetközi foci

Lovrent akarja a Serie A második helyezettje, hárommillió eurós fizetéssel csábítják

A Lazio mellett a Tottenham és az Arsenal is versenyt fut a rutinos bekkért.

Dejan Lovren 2014 nyarán a Southatmpton együttesétől igazolt át a Liverpoolhoz. A vörösöknél sokáig alapembernek számított, ám az idei kiírásban kevesebb lehetőséget kap Jürgen Klopp menedzsertől. A téli átigazolási piacon felvetődött már az esetleges távozása, ám akkor a Lazio még sokallta a 20 millió eurós összeget.

Noha világszerte állnak a bajnokságok, a menedzserek és a klubvezetők már a jövőt tervezik. Nincs ez másként a római kékeknél sem, akik ismételten felvették a kapcsolatot a horvát bekkel. A focisát 2021 nyaráig köti szerződés jelenlegi alakulatához, ám, ha a vörösök pénzt akarnak kapni a világbajnoki ezüstérmesért, akkor az üzletet nyáron tető alá kellene hozni.

A www.football-italia.net arról számolt be, hogy az Arsenal és a Tottenham is beszállhat a harminc esztendős hátvédért folyatott küzdelembe. Ami a talján együttes mellett szól, hogy a Lazio minden bizonnyal ott lesz a jövő évi Bajnokok Ligája kiírásban, hiszen a Serie A 2. pozícióját foglalják el jelenleg a halványkékek.

Ha sikerülne csökkenteni a 20 milliós kivásárlási tételt, úgy a római klub egy hosszú távú kontraktust kínálna Lovrennek, amelyben évi 3 millió eurós fizetés szerepelne.

A Serie A-t a koronavírus-járvány miatt felfüggesztették, optimista forgatókönyv esetén május elején folytatódhatna a pontvadászat, ám egyelőre zárt kapus meccsekkel.

Kiemelt kép: Justin TALLIS / AFP 

Olvasói sztorik