Nemzetközi foci

Jeremie Boga drága visszatérése Londonba

Két éve lemondtak az elefántcsontparti szélsőről, most a többszöröséért vásárolhatja vissza a Serie A-ban remeklő futballistát a Chelsea.

2018-ban távozott végleg a Chelsea-től Jeremie Boga, aki a londoniak akadémiáján olyan futballistákkal együtt tanulhatott, mint Abraham, Ruben Loftus-Cheek és Fikayo Tomori, velük egytől-egyig számol Frank Lampard menedzser. A búcsú előtt nem tudta beverekedni magát a kezdőbe a játékos, igaz, az akkori Chelsea-ben olyan labdazsonglőrök fociztak, mint Willian, Eden Hazard és Pedro, az ő posztján pedig Mohamed Salah.

Boga előbb a Renneshez, a Granadához, majd a Biriminghamhez került kölcsönbe, aztán jött a Sassuolo megkeresése. A szélső örömmel mondott igent az ajánlatra, mondván, a zöld-feketéknél több lehetősége lesz majd a játékra. A hárommillió eurós üzlet megköttetett, a játékos pedig akkor úgy nyilatkozott, hogy remek döntést hozott, hiszen a talján együttes olyan klub, amely fiatal tehetségek számára lehetőséget garantál.

Bár az első évben nem feltétlenül vált a Sassuolo alapemberévé Boga, azért így is tagja volt a szűk keretnek. A 2019/2020-as kiírásban viszont a gárda egyik húzóembere lett a pálya mindkét szélén bevethető támadó. Látványos találatok, szépségdíjas gólpasszok fűződnek a nevéhez. A legtöbb sikeres csel az ő nevéhez fűződik abban a bajnokságban, ahol – többek között – Ronaldo, Insigne és Lukaku futballozik.

Ennek tükrében nem is okozott meglepetést, hogy a támadó iránt élénk érdeklődést mutatott a Borussia Dortmund. Lucian Favre együttesének karakteréhez jól passzolna a focista, ám itt újra képbe került a Chelsea.

A focista távozásakor ugyanis bekerült Boga szerződésébe egy olyan záradék, hogy a kékek 20 millió euróért cserébe visszavásárolhatják a támadót.

A minap az ügyben megszólalt az érintett is, aki úgy fogalmazott: szívesen térne vissza Londonba, hiszen egykori akadémista társai alkotják ma a gárda gerincét. Lampard szívesen vet be fiatalokat, ha a menedzseren múlik, akkor ősztől a Premier League-ben szerepel ismételten az elefántcsontparti válogatott játékos.

 

Kiemelt kép: MARCO BERTORELLO / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik