Nemzetközi foci sport

Októberig nem lehetnek nézők a Serie A-ban

Ha folytatódik is a bajnokság, zárt kapus meccseket javasol a szakember.

A koronavírus-járvány továbbra is tombol Olaszországban. Minden sporteseményt elhalasztottak, ám néhány klubnál már a jövő héten edzéseket terveznek. Damiano Tommasi, az olasz játékos-szakszervezet elnöke nem értett egyet a döntéssel, és véleményével nem volt egyedül.

Pierluigi Lopalco olasz epidemiológus a La Repubblicának adott interjújában arról beszélt, hogy legkorábban októberben lehet majd olyan futballmeccset rendezni, amelyre bemehetnek a nézők. A szakember szerint felelőtlenség lenne tömegrendezvényeket tartani ebben a kritikus helyzetben. Hozzátette: minden lépést lassan, óvatosan, és kellő körültekintéssel kell végrehajtani. Az epidemiológus úgy látja, hogy ha a nyárig enyhítenek is a jelenlegi szigorú szabályokon, valószínűleg még hónapokig érvényben maradnak a lakosság mozgását korlátozó intézkedések.

Az olasz labdarúgó szövetség tervei között szerepelt, hogy a Serie A küzdelmei május elején folytatódhatnának. A jelenlegi állapotokat figyelembe véve azonban erre azért csekély az esély.
Szombat esti információ szerint az új fertőzések száma 6557, az összes fertőzött már 53578 Olaszországban, ahol március 21-én, egyetlen napon 793-an haltak meg a vírusban.

 

Kiemelt kép: Vincenzo PINTO / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!