Nemzetközi foci

Októberig nem lehetnek nézők a Serie A-ban

Ha folytatódik is a bajnokság, zárt kapus meccseket javasol a szakember.

A koronavírus-járvány továbbra is tombol Olaszországban. Minden sporteseményt elhalasztottak, ám néhány klubnál már a jövő héten edzéseket terveznek. Damiano Tommasi, az olasz játékos-szakszervezet elnöke nem értett egyet a döntéssel, és véleményével nem volt egyedül.

Pierluigi Lopalco olasz epidemiológus a La Repubblicának adott interjújában arról beszélt, hogy legkorábban októberben lehet majd olyan futballmeccset rendezni, amelyre bemehetnek a nézők. A szakember szerint felelőtlenség lenne tömegrendezvényeket tartani ebben a kritikus helyzetben. Hozzátette: minden lépést lassan, óvatosan, és kellő körültekintéssel kell végrehajtani. Az epidemiológus úgy látja, hogy ha a nyárig enyhítenek is a jelenlegi szigorú szabályokon, valószínűleg még hónapokig érvényben maradnak a lakosság mozgását korlátozó intézkedések.

Az olasz labdarúgó szövetség tervei között szerepelt, hogy a Serie A küzdelmei május elején folytatódhatnának. A jelenlegi állapotokat figyelembe véve azonban erre azért csekély az esély.
Szombat esti információ szerint az új fertőzések száma 6557, az összes fertőzött már 53578 Olaszországban, ahol március 21-én, egyetlen napon 793-an haltak meg a vírusban.

 

Kiemelt kép: Vincenzo PINTO / AFP

Olvasói sztorik