Nemzetközi foci

Mancini: Meg sem fordult a fejemben elhagyni Olaszországot

A szövetségi kapitány bízik az orvosokban, és reménykedik, hogy újra indul a bajnokság.

Roberto Mancini, az olasz válogatott szövetségi kapitánya nyilatkozott szombaton a La Gazzetta dello Sportnak. A szakember arról beszélt, hogy esze ágában sem volt elhagyni Olaszországot a koronavírus-járvány miatt. Biztonságban érzi magát, nagyon bízik az orvosokban, az ápolókban, akik hősiesen teszik a dolgukat, és leszögezte: ebben a helyzetben nem is kérdés, hogy ott kell lennie, ahol a honfitársai vannak.

Tudják mi az igazi olasz virtus? Az erkélyen való éneklés – ezek vagyunk mi, olaszok. Imádom! Ebben a roppant kritikus helyzetben is megtaláljuk az élet szebbik oldalát. Én is egy egyszerű polgár vagyok, egy a hatvanmillió közül

– mondta a kapitány, aki arról is mesélt, hogy a napokban több játékossal is beszélt telefonon. Csalódását fejezte ki azért, hogy az Európa-bajnokságot el kellett halasztani, abban azonban nagyon reménykedik a szakember, hogy a Serie A küzdelmei folytatódnak majd. A Juve-Lazio-Inter trió ádáz küzdelmét várja a tréner, aki arra a felvetésre, hogy a leállás miatt csökkenteni kell-e a focisták bérét, így reagált:

Optimista ember vagyok, így hiszem, hogy mielőbb újra futballozhatnak a csapatok. Ez a kérdés most nem aktuális

– vélekedett Mancini.

Mint ismeretes, az UEFA a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztotta az Európa-bajnokságot, amelynek nyitómeccsét épp Rómában, az Olimpiai Stadionban rendezték volna. A talján válogatott Törökországgal, Svájccal és a Wales-szel került egy csoportba.

Olvasói sztorik