Nemzetközi foci sport

Mancini: Meg sem fordult a fejemben elhagyni Olaszországot

A szövetségi kapitány bízik az orvosokban, és reménykedik, hogy újra indul a bajnokság.

Roberto Mancini, az olasz válogatott szövetségi kapitánya nyilatkozott szombaton a La Gazzetta dello Sportnak. A szakember arról beszélt, hogy esze ágában sem volt elhagyni Olaszországot a koronavírus-járvány miatt. Biztonságban érzi magát, nagyon bízik az orvosokban, az ápolókban, akik hősiesen teszik a dolgukat, és leszögezte: ebben a helyzetben nem is kérdés, hogy ott kell lennie, ahol a honfitársai vannak.

Tudják mi az igazi olasz virtus? Az erkélyen való éneklés – ezek vagyunk mi, olaszok. Imádom! Ebben a roppant kritikus helyzetben is megtaláljuk az élet szebbik oldalát. Én is egy egyszerű polgár vagyok, egy a hatvanmillió közül

– mondta a kapitány, aki arról is mesélt, hogy a napokban több játékossal is beszélt telefonon. Csalódását fejezte ki azért, hogy az Európa-bajnokságot el kellett halasztani, abban azonban nagyon reménykedik a szakember, hogy a Serie A küzdelmei folytatódnak majd. A Juve-Lazio-Inter trió ádáz küzdelmét várja a tréner, aki arra a felvetésre, hogy a leállás miatt csökkenteni kell-e a focisták bérét, így reagált:

Optimista ember vagyok, így hiszem, hogy mielőbb újra futballozhatnak a csapatok. Ez a kérdés most nem aktuális

– vélekedett Mancini.

Mint ismeretes, az UEFA a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztotta az Európa-bajnokságot, amelynek nyitómeccsét épp Rómában, az Olimpiai Stadionban rendezték volna. A talján válogatott Törökországgal, Svájccal és a Wales-szel került egy csoportba.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!