Míchel Salgado megrendülten búcsúzik az apósától, Lorenzo Sanztól

Gyászol a Real Madrid.

Csodálatos feleséget, öt gyereket és tizenhét szerető unokát hagyott hátra Lorenzo Sanz, a Real Madrid korábbi elnöke, aki szombaton adta fel a koronavírus elleni harcot. A 76 esztendős sportvezető 1995 és 2000 irányította a spanyol klubot, regnálása alatt a madridi futballcsapat két Bajnokok Ligáját nyert.

Tagja volt az együttesnek Míchel Salgado, a spanyol futball egyik nagy alakja, aki nemcsak a korábbi „főnökét”, hanem az apósát is gyászolja. A 44 éves sportember a közösségi oldalán búcsúzott el Sanztól, hosszú levelét a Penamadridista fordította le.

„Nem tudom, hogy hol kezdjem, mert nagyon nehéz. Azon a napon ismerkedtünk meg, amikor elkészült az első közös fotónk, a Real Madridban való bemutatásom napján. Emlékszem, hogy előtte panaszkodtál a térdfájásod miatt, de a bemutatás alatt mondtál valami olyat, amin azóta is mindig jót nevettünk: »Szerintem ez a játékos sokáig velünk fog maradni. « Ahogy akkor elhangzott, úgy is történt. Sok időt töltöttem a Real Madridban, de emellett örökre a családod tagja is lettem. A szüleim halála óta María Luz és te a második szüleim voltatok, amiért mindig hálás leszek. (…) Fantasztikus feleséget, öt csodálatos gyereket és tizenhét szerető unokát hagysz hátra. De mellettük egyetlen madridista sem fog megfeledkezni rólad, és ezt azért mondom, mert tudom, hogy mit jelentett neked a Real Madrid. (…) Nyugodj békében, soha ne feledd a klub csillogó arany jelvényét viselni, amelyet mindig olyan büszkeséggel viseltél az öltönyödön, és tudd, hogy a Salgado-Sanz család a lányoddal, Malulával, az unokáiddal, Maluval, Miguellel és Alánnal sosem fognak elfelejteni, mindig velünk leszel az otthonunkban.”

Kiemelt kép: MAKSIM BOGODVID / SPUTNIK