Nemzetközi foci sport

Meghódította a futballvilágot a WC-papíros őrület

Mivel minden futballista az otthonában rekedt, mindenki mással üti agyon az időt. Legtöbben próbálnak formában maradni, erőnléti feladatokat ellátni, mások videojátékokkal szórakoztatják magukat. Az egyetlen közös pont a közösségi médiára feltöltött videók tűnnek, azon belül is szinte minden sztár részt vett már a maradj otthon kihívásban.

A feladat lényege, hogy a résztvevő olyan felvételt tegyen közzé, amin egy WC-papír gurigával dekázik. A feladat meglepően nehéz tud lenni, ráadásul a kihívás egyik verziója szerint legalább tíz érintés az elvárt, sokan ki is hívnak újabb focistákat a végén. A divathullám mára szinte mindenkit elért, csütörtökön már a világ egyik leghíresebb labdarúgója, Lionel Messi is teljesített, miután Xavi kihívta.

A kihívást egyébként éppen egy barcelonai focista, Riqui Puig kezdte el és bár nem tudni, miért éppen WC-papírra esett a választása, valószínűleg köze lehet ahhoz, hogy járvány idején sok országban az emberek felhalmozzák a gurigákat otthon.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

R I C A R D P U I G (@riquipuig) által megosztott bejegyzés, Márc 15., 2020, időpont: 6:28 (PDT időzóna szerint)

Ez aztán megtetszett a Manchester Unitedben játszó Bruno Fernandesnek, majd az Atlético Madrid sztárjának, Joao Félixnek, a lavina pedig elindult. Mostanra talán minden futballista letudta a maga kihívását, de szerencsére többen csavartak egyet a dolgon és nem csak dekázgattak, hanem poénra vették a feladatot. Felipe Melo például páros lábbal szállt bele agurigába – ahogyan azt a futballpályán az ellenfelekbe.

Aztán ott van Jamie Carragher, aki szintén nem arról volt híres pályafutása során, hogy labdazsonglőr lenne. Mentségére szólhat, hogy nem is próbálja ennek illúzióját kelteni most sem.

A román futballegenda, Gheorghe Hagi a róla szóló szurkolói dalt énekelte, miközben bemutatta, hogy még mindig tud varázsolni.

Annyira népszerű lett a kihívás, hogy más sportágak sztárjai is beszáltak, az NBA-ben idén hatalmasat játszó szlovén Luka Doncic például mindenkinek megmutatta, miért nem lett focista.

A Los Angeles Kings hokisának, Anze Kopitarnak viszont sokkal jobban megy a dekázás.

A kihívás szépsége, hogy bárki tehet vele egy próbát, némi gyakorlással meg is lehet csinálni, csak arra kell ügyelni, hogy elég hely legyen számunkra. Mára tele van a világ mulatságos, látványos és ügyesen megvágott próbálkozásokkal, ráérő időnkben hibátlan időtöltés pár percre.

Kiemelt kép: instagram.com/riquipuig/

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!