Nemzetközi foci

Meghódította a futballvilágot a WC-papíros őrület

Mivel minden futballista az otthonában rekedt, mindenki mással üti agyon az időt. Legtöbben próbálnak formában maradni, erőnléti feladatokat ellátni, mások videojátékokkal szórakoztatják magukat. Az egyetlen közös pont a közösségi médiára feltöltött videók tűnnek, azon belül is szinte minden sztár részt vett már a maradj otthon kihívásban.

A feladat lényege, hogy a résztvevő olyan felvételt tegyen közzé, amin egy WC-papír gurigával dekázik. A feladat meglepően nehéz tud lenni, ráadásul a kihívás egyik verziója szerint legalább tíz érintés az elvárt, sokan ki is hívnak újabb focistákat a végén. A divathullám mára szinte mindenkit elért, csütörtökön már a világ egyik leghíresebb labdarúgója, Lionel Messi is teljesített, miután Xavi kihívta.

A kihívást egyébként éppen egy barcelonai focista, Riqui Puig kezdte el és bár nem tudni, miért éppen WC-papírra esett a választása, valószínűleg köze lehet ahhoz, hogy járvány idején sok országban az emberek felhalmozzák a gurigákat otthon.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

R I C A R D P U I G (@riquipuig) által megosztott bejegyzés, Márc 15., 2020, időpont: 6:28 (PDT időzóna szerint)

Ez aztán megtetszett a Manchester Unitedben játszó Bruno Fernandesnek, majd az Atlético Madrid sztárjának, Joao Félixnek, a lavina pedig elindult. Mostanra talán minden futballista letudta a maga kihívását, de szerencsére többen csavartak egyet a dolgon és nem csak dekázgattak, hanem poénra vették a feladatot. Felipe Melo például páros lábbal szállt bele agurigába – ahogyan azt a futballpályán az ellenfelekbe.

Aztán ott van Jamie Carragher, aki szintén nem arról volt híres pályafutása során, hogy labdazsonglőr lenne. Mentségére szólhat, hogy nem is próbálja ennek illúzióját kelteni most sem.

A román futballegenda, Gheorghe Hagi a róla szóló szurkolói dalt énekelte, miközben bemutatta, hogy még mindig tud varázsolni.

Annyira népszerű lett a kihívás, hogy más sportágak sztárjai is beszáltak, az NBA-ben idén hatalmasat játszó szlovén Luka Doncic például mindenkinek megmutatta, miért nem lett focista.

A Los Angeles Kings hokisának, Anze Kopitarnak viszont sokkal jobban megy a dekázás.

A kihívás szépsége, hogy bárki tehet vele egy próbát, némi gyakorlással meg is lehet csinálni, csak arra kell ügyelni, hogy elég hely legyen számunkra. Mára tele van a világ mulatságos, látványos és ügyesen megvágott próbálkozásokkal, ráérő időnkben hibátlan időtöltés pár percre.

Kiemelt kép: instagram.com/riquipuig/

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik