Nemzetközi foci

Sztrájkkal fenyegetőztek a focisták a járvány miatt

A Libertadores Kupában és az osztrákoknál a tervek szerint május elején indulna újra a játék.

A reggeli beszámoló után este is összefoglaltuk, hogy áll a labdarúgás küzdelme a koronavírus-járvány ellen. A legutóbbi intézkedéseket vettük sorra, amelyek egy részéről már beszámoltunk külön is.

Matias Lammens sportminiszter írásbeli kérelmére reagálva az Argentin Labdarúgó Szövetség – egyelőre – március végéig elhalasztotta az összes mérkőzést.

A dél-amerikai országban a futballisták többsége a közelmúltban közölte, sztrájkolni fognak, ha nem állítják le a bajnokságokat.

A kontinensen már csak néhány brazil állami bajnokságban zajlanak a küzdelmek.

Alejandro Dominguez, a Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség elnöke közölte, hogy a Libertadores Kupában május elején folytatódhatnak a mérkőzések. A klubcsapatok versenysorozatát a múlt héten függesztették fel határozatlan időre.

Az osztrák bajnokság élvonalában is május elején indulna újra a játék, a szezon pedig június végéig tartana. A szövetség szerdán tartott videokonferenciát az összes érintett klub vezetőinek bevonásával.

Ötmillió forintot adott a Szent László Kórháznak a magyar válogatott labdarúgó
Gulácsi Péter is támogatja a járvány elleni küzdelmet.

Az Ázsiai Labdarúgó Szövetség felfüggesztette a második számú kontinentális klubsorozatát, az AFC Kupát, egyben reményét fejezte ki, hogy az elhalasztott mérkőzéseket később pótolhatják.

John Obi Mikel közös megegyezéssel szerződést bontott a török bajnokságban listavezető Trabzonspor csapatával. A Chelsea korábbi középpályása kijelentette, hogy ebben a kritikus helyzetben nem szeretne futballozni, hiszen most mindenkinek otthon kell lennie a családjával és a szeretteivel.

Fél játszani, inkább felmondott török csapatánál a focista
Nem ért egyet azzal, hogy nem állt le a bajnokság.

A 32 éves nigériai játékos tavaly igazolt a Trabzonsporhoz, a szerződése jövő májusig szólt. A török élvonal küzdelmei a járvány ellenére sem szünetelnek, a mérkőzéseket zárt kapuk mögött megrendezik.

A járványról szóló további, labdarúgással kapcsolatos híreket itt találod!

Kiemelt kép: JUAN MABROMATA / AFP

Olvasói sztorik