Nemzetközi foci

A 15 éves játékosa bevetésére készül a Borussia Dortmund

A koronavírus miatti szünet után Youssoufa Moukoko a felnőtt keretben is lehetőséget kaphat.

A Daily Mail szerint Youssoufa Moukoko felnőtt csapatban való szerepeltetését tervezi a Borussia Dortmund szakmai stábja. A jelenleg az U19-es együttest erősítő, mindössze 15 éves támadó a koronavírus-járvány miatt elrendelt szünetet követően már meg is kaphatja a lehetőséget.

A lap kiemeli, az egyik legnagyobb tehetségként emlegetett, német U16-válogatott csatár már most tízmillió eurós Nike-szerződéssel rendelkezik, Lucien Favre vezetőedző pedig már azt is fontolóra vette, hogy a nagyok között is szerepeltesse – ahol a 19 éves, télen igazolt Erling Haaland is elég gyorsan megtalálta a helyét: a norvég 11 tétmeccsen 12 gólnál jár.

Moukoko mutatói elképesztők: két szezon alatt az U17-ben és az U19-ben is rekordokat döntött. Utóbbi kiírásban éppen március elején adta át a múltnak a bajnokság korábbi, 33 gólos rekordját – hat fordulóval a 2019–2020-as kiírás vége előtt ő már 34-nél jár. Egy szezonnal korábban az U17-ben 50-szer zörgette meg a hálót – mondani sem kell, az is óriási rekord volt.

Kiemelt kép: dpa/AFP