Nemzetközi foci

A koronavírus-oltás fejlesztésében is érdekelt a gyalázott német millárdos

Mint kiderült, a Hoffenheim német milliárdosa itt is érdekelt.

Több Bundesliga-mérkőzésen is botrányt okozott az a szurkolói tüntetéssorozat, amely a német milliárdos Dietmar Hopp ellen irányult. A Hoffenheim tulajdonosának szidalmazása miatt a többi között állt a játék Hoffenheim–Bayern München és az Union Berlin–Wolfsburg találkozókon is, de több más stadionban is trágár drapériákkal üzentek.

Az esetek közvetlen előzménye, hogy a német szövetség (DFB) sportbírósága február végén két szezonra kizárta a Borussia Dortmund szurkolóit a Hoffenheim elleni idegenbeli mérkőzésekről, amiért egy 2018-as összecsapáson az ellenfél tulajdonosát gyalázó molinókat feszítettek ki a lelátókon, és a tavaly decemberi mérkőzésen újabb gyalázkodásokkal megsértették a 2018-as kihágásért kiszabott büntetés felfüggesztésének feltételeit – írtuk akkor megjelent cikkünkben.

Szalai Ádám, a Hoffenheim egykori játékosa, a magyar válogatott támadója akkor kiállt egykori főnöke mellett, s a többi között felsorolta, mennyi mindent tett Hopp a környék egészségügyi szolgáltatóiért és egyetemeiért.

A francia MadeInFoot azt is kiemeli, hogy Hopp egyik alapítványa a fő támogatója a vakcinákat fejlesztő CureVac nevű cégnek, amely nemrég azzal került be a hírekbe, hogy állítólag maga az Egyesült Államok elnöke, Donald Trump is megkereste a koronavírus-vakcina kizárólagos jogainak megszerzéséért. A cég nem kommentálta az ügyet, a német lapok pedig azt írták, visszautasították Trump ajánlatát. A vállalat egyébként június-júliusra ígérte első fejlesztéseit.

Ha sikeres lesz a vakcina fejlesztése, az szerte a világban emberéleteket menthet

idézi a The Guardian Dietmar Hoppot, a Hopp BioTech holding vezetőjét.

Kiemelt kép: Sven Simon/dpa/AFP

Olvasói sztorik