Nemzetközi foci sport

A Liverpoolé a világ legértékesebb kerete

A CIES ismét összegzett, a BL-címvédő játékosai érik a legtöbbet az átigazolási piacon.

A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) ismét összegezte a topbajnokságok csapatait, s ezúttal a labdarúgók játékjogának piaci értékei alapján állította fel rangsorát. A svájci székhelyű intézet az angol Liverpool FC-t sorolta az élre.

A Bajnokok Ligájában címvédő, de az Atlético Madrid ellen idén már a legjobb 16 között búcsúzó együttes keretének értéke 1,405 milliárd euró (443 milliárd forint), amit csak a Premier League-rivális Manchester City tudott megközelíteni (1,361 milliárd). Harmadik az FC Barcelona (1,17), és még a Real Madrid (1,1), a Chelsea (1,008), illetve a Manchester United (1,007) tudott egymilliárd euró felett végezni.

A TOP10-be még a Paris Saint-Germain (979 millió euró), az Atlético Madrid (836), a Tottenham (787) és a Juventus (783) fért be.

A játékosok közül a PSG-t erősítő Kylian Mbappét sorolják az élre: átigazolási díja jelenleg a 250 millió eurót is meghaladhatja.

Kiemelt kép: Javier Soriano/AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!