Nemzetközi foci sport

A Valencia-védő példája mutatja, miért olyan félelmetes a koronavírus

Ezequiel Garay után egy másik Valencia-játékos, Eliaquim Mangala is pozitív koronavírus-tesztet produkált, így a spanyol bajnokság második fertőzött játékosa.

Jól érzem magam, a tünetek eddig nem jelentkeztek. Elzárkóztam a házban, nem érintkezem a családdal

– üzente a francia védő. Aki azt is hozzátette, épp az ő esete mutatja meg, hogy miért kell komolyan venni az összes szükséges óvintézkedést, hiszen nála sem jelentkeztek az ismert tünetek, mégis megfertőződött.

A BBC azt írja, a Valencia játékosai és stábtagjai közül összesen öten fertőződtek meg a koronavírussal, ők mind az otthonukban vannak elkülönítve.

A múlt héten a Valencia az Atalantával találkozott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, és a bergamói csapat játékosai, valamint az edző stáb tagjai is önkéntes karanténba vonultak a hazatérésük után.

Az Atalanta kettős győzelemmel, 8-4-es összesítéssel jutott a legjobb nyolc közé. Hogy a negyeddöntőre mikor kerül sor, egyelőre nem tudni, a BL-t ugyanúgy felfüggesztették a járvány miatt, mint a spanyol és az olasz bajnokságot.

Kiemelt kép: Giuseppe Maffia / NurPhoto

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!