Magyar foci

A játékosok azt akarják, hogy álljon le az NB I

A Budapest Honvéd olasz csatára, Davide Lanzafame a gianlucadimarzio.com-nak nyilatkozva beszélt arról, hogy szerinte szünetelnie kellene a magyar labdarúgó-bajnokságnak is. Az UEFA 55 tagállamból 48-ban is leállt a foci a koronavírus-járvány miatt, az NB I-ben azonban lejátszották a legutóbbi fordulót, igaz, zárt kapuk mögött.

Mi is kockázatnak vagyunk kitéve. Számos országban kapták el a vírust a sportolók, nekünk is feleségünk és gyerekeink vannak, megfertőzhetjük őket is. (…) Nem vagyok egyedül, egy játékos videóban beszélt erről: le kell állítani a bajnokságot. A vírus már világméretű probléma

– mondta a csatár, akik végigjátszotta a Kisvárda ellen 5-1-re elveszített bajnokit, ő szerezte a kispestiek egyetlen gólját.

Lanzafame a nyilatkozatában Holczer Ádámra, a Paks kapusára utalt, aki videóban kérte az MLSZ-t, hogy hozzanak felelősségteljes döntést. Idő közben

a Hivatásos Labdarúgók Szervezete is azzal a kéréssel fordult a szövetséghez, hogy álljon le az NB I.

A bajnokság beszüntetését kéri a magyar focista
Úgy érzi, az MLSZ felelőtlen döntést hozott azzal, hogy folytatódik a bajnokság.

A magyar mellett az orosz, az ukrán, a török, a szerb és a kazah élvonalban hétvégén is rendeztek mérkőzéseket, Fehéroroszországban pedig csütörtökön rajtol az új idény.

Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik