Nemzetközi foci

Giroud él a lehetőséggel, és nem akar távozni

Majdnem az Interhez igazolt a gall center, ám végül maradt a Chelsea-nél - gólokkal hálálja meg a bizalmat Giroud.

Olivier Giroud remek formában futballozik hetek óta: a vasárnapi, Everton elleni meccsen is eredményes volt a londoniak centere. A csatár az espn.co.uk oldalnak nyilatkozott az elmúlt, meglehetősen zaklatott átigazolási időszakról.

A londoniak csatárát szóba hozták az Interrel, a Lazióval és a Tottenhammel is, ám a 33 éves center végül maradt a Stamford Bridge-en. Döntésében közrejátszott, hogy egyeztetett Didier Deschamppal, a francia válogatott szövetségi kapitányával, aki óva intette a futballistát egy esetleges észak-amerikai szerződéstől.

„Deschamps figyelmeztetett. Röviden beszéltünk az MLS-ről, de ha ott akarok lenni az  Európa-bajnokságon, akkor számomra nem lehetett opció” – mondta.

Giroud iránt legkitartóbban a milánói kék-feketék érdeklődtek, közel álltak a felek a megegyezéshez, de végül Frank Lamparddal, a kékek menedzserével átbeszélte a kialakult helyzetet a gall válogatott labdarúgó.

A szakember több játéklehetőséget ígért az Eb-re készülő csatárnak, és a támadó él is a bizalommal. A francia betalált a Tottenhamnak és az Evertonnak is, fontos pontokat szállítva munkaadójának.

A liverpooli kékek ellen a negyedik hazai találatot jegyezte vasárnap:

Giroud úgy érzi, jól döntött, hogy maradt a Chelsea-nél, és nem tervezi a klubváltást. Kiemelte: hálás Lampardnak, hogy betartotta a szavát, és több játéklehetőséget garantál számára.

A Chelsea jelenleg a 4. helyen áll a Premier League-ben.

Kiemelt kép: Marvin Ibo Güngör / GES-Sportfoto / dpa Picture-Alliance

Olvasói sztorik