Nemzetközi foci sport

Tizenhárman karanténba kerültek egy dán topklubnál a koronavírus miatt

Thomas Kahlenberg a hétvégén úgy gondolta, kikukkant korábbi csapata, a Bröndby soron következő bajnokijára. A 36 éves, 47-szeres válogatott középpályás három éve a koppenhágaiaktól vonult vissza, így szeretettel fogadták, vezetőkkel, játékosokkal is találkozott. Nem beszélve a szurkolókról, hiszen elvegyülve a lelátóról figyelte a kedvenbcek 1-0-s sikerét a Lyngby ellen.

Az öröm csütörtökig tartott, kiderült ugyanis, hogy Kahlenberg megfertőződött a koronavírussal. A Danissport.hu beszámolója szerint a volt játékos nemrég Amszterdamban járt, ott kaphatta el.

A Bröndby IF-nél 13 ember van otthoni karanténban, köztük Ole Palmaa vezérigazgató, Martin Retov edző asszisztens, Jimmy Brinksby elemző, Christian Engell sportpszichológus és a csapat 21 éves középső védője, Joel Kabongo

– írta a klub hivatalos honlapja.

A Lyngby rosszabbul járt, ugyanis három játékosa is 14 nap karanténba került, Patrick Da Silva, Martin Örnskov és Kasper Jörgensen is találkozott a fertőzött Kahlenberggel.

A helyi szövetség egyelőre nem döntött a dán bajnokik esetleges elhalasztásáról.

A hatóságok közzétettek egy felhívást, amelyben keresik azokat a szurkolókat, akik kezet fogtak és/vagy ölelkeztek Kahlenberggel, illetve több mint 15 percig kevesebb, mint két méter távolságra voltak tőle.

Ezután a lehető leghamarabb felveszik a kapcsolatot a listán szereplő személyekkel, és felmérik, hogy karanténba kell-e vonulniuk.

Kiemelt fotó: Thomas Kahlenberg, még dán válogatott mezben (CLAUS BECH / SCANPIX DENMARK / AFP)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!