Nemzetközi foci

FA Kupa: Rooney nem foglalkozik az érzelmekkel a Manchester United ellen

Pikáns meccset vív ma a Derby County és a Manchester United a Pride Parkban.

Az angol FA Kupa utolsó nyolcaddöntőjében ma este a Derby County a Manchester Unitedet látja vendégül (20.45, tv: Spíler1). A meccs pikantériája, hogy ott lesz a hazaiak kezdőjében az a Wayne Rooney, aki ezer szállal kötődik a vörösökhöz: 2004 és 2017 között öt bajnoki címet és Bajnokok Ligáját is nyert a csapattal.

A volt válogatott futballista januárban csatlakozott a Championshipben szereplő Derbyhez, azóta 14 tétmeccsen négyszer volt eredményes. Phillip Cocu menedzser abszolút alapemberként számol a csatárból lett irányítóval, aki a Fulham ellen játszotta 500. bajnokiját február 22-én a szigetországban, amit egy panenkás büntetővel ünnepelt meg.

Az amerikai légióskodás után a fekete-fehérekhez igazoló egykori manchesteri legendát természetesen megkérdeztek az angol újságírók a csütörtöki mérkőzéssel kapcsolatban, Rooney azonban nem lett szentimentális:

Mindig a kedvenc együttesem marad a Manchester United, a kupameccsre félreteszem az érzelmeimet, és 90, vagy 120 percen keresztül a Derby sikeréért harcolok majd.

Az összecsapásra egyébként nem hangolt rosszul a másodosztályú gárda: a Sheffield Wednesday vendégeként nyertek 3-1-re a legutóbbi játéknapon. A playoffra így sincs reális esélye az alakulatnak, így minden bizonnyal jövőre is a Championshipben szerepelnek majd a Kosok.

Kiemelt kép: Adrian DENNIS / AFP 

Olvasói sztorik