Nemzetközi foci

Fogadási botrány: eltiltották az FC Liverpool korábbi játékosát

Daniel Sturridge információkat szivárogtatott ki az átigazolásával kapcsolatban.

A fogadási szabályok megsértése miatt június 17-éig eltiltották a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől Daniel Sturridge-ot, az FC Liverpool korábbi, jelenleg klub nélküli játékosát.

A játékost tavaly meggyanúsították, hogy az esetleges Sevillába igazolásáról 2018 januárjában információkat szivárogtatott ki családtagjainak és közeli barátainak, akik ezeket az információkat felhasználták sportfogadások kötésekor. Az angol szövetség július közepén hat hétre eltiltotta, de a büntetésből – amely mellé 75 ezer font bírság is járt – négy hetet felfüggesztettek.

A vád szerint a támadójátékos 11 esetben vétett a szabályok ellen, de a felkért független bizottság ezek közül kilencet megalapozatlannak talált. Az FA már akkor jelezte, hogy nem ért egyet a bizottság megállapításaival, és fellebbezett. Ennek eredményeképpen született meg hétfőn a június közepéig szóló, világszerte érvényes eltiltás – illetve további 75 ezer font pénzbírságot is kapott –, mivel egy független testület további két vádpontot is megalapozottnak ítélt. Egyben felhívták a klubok figyelmét, hogy az eltiltás lejártáig ne alkalmazzák Sturridge-ot.

A futballista közölte, továbbra is küzdeni fog azért, hogy a hivatásos játékosok szabadon beszélhessenek családtagjaikkal és közeli barátaikkal, anélkül, hogy szankcióktól kellene tartaniuk. Hangsúlyozta, a fellebbezést elbíráló testület is elismerte, hogy senki nem fogadott a tőle kapott információk felhasználásával – írja az MTI.

Sturridge tavaly nyáron távozott a Liverpooltól, hétfőn pedig közös megegyezéssel felbontotta a 2022 nyaráig szóló szerződését a török Trabzonspor csapatánál.

A támadójátékos 2006-ban a Manchester Cityben kezdte profi karrierjét, majd három évvel később a Chelsea-hez, 2013-ban pedig a Liverpoolhoz került. A londoni csapattal megnyerte a Premier League-et, az FA Kupát – ezt kétszer is – és a Bajnokok Ligáját. Tavaly a Liverpoollal ugyancsak diadalmaskodott a BL-ben.

Kiemelt fotó: Matteo Ciambelli / NurPhoto

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!