Nemzetközi foci

Az Arsenal jutott elsőként a nyolc közé az FA Kupában

A harmadosztályú Portsmouth-nak az ötödik forduló jelentette a végállomást.

A legjobb tizenhat mérkőzéseit rendezik hét közben az angol FA Kupában: hétfő este az Arsenal a kör legalacsonyabban rangsorolt csapata, a harmadosztályú Portsmouth vendége volt.

Lucas Torreira egy kőkemény szerelés után hordágyon hagyta el a pályát, már negyed óra elteltével változtatni kényszerült az Arsenal. Amely fölényben játszott ugyan, de nehezen jutott el igazi gólhelyzetig. A súlyos sérülés és az azt követő ápolás miatt öt percet hosszabbított a játékvezető az első félidő végén, amit viszont már kihasználtak a vendégek: a ráadás negyedik percében egy élesen kapu elé lőtt labdát Szókratisz belsőzött a kapuba (0-1).

A fordulás után öt perccel lerohanta ellenfelét az Arsenal, gyakorlatilag a gólvonalig vezette villámgyors akcióját, melyet Edward Nketiah zárt le egy újabb találattal – a kapufa tövéből lőtt a hálóba (0-2). Újabb gólt szerezhetett volna a vendég együttes, de a hazaiak kapusa ezt nem engedte. Az Arsenal megállt kettőnél, a Portsmouth egyet sem lőtt, így búcsúzott a sorozattól – a londoniak jutottak tovább.

FA Kupa, nyolcaddöntő, hétfői mérkőzés

Portsmouth–Arsenal 0-2 (0-1)

Kiemelt kép: Adrian Dennis/AFP

Olvasói sztorik