Nemzetközi foci sport

Az Arsenal jutott elsőként a nyolc közé az FA Kupában

A harmadosztályú Portsmouth-nak az ötödik forduló jelentette a végállomást.

A legjobb tizenhat mérkőzéseit rendezik hét közben az angol FA Kupában: hétfő este az Arsenal a kör legalacsonyabban rangsorolt csapata, a harmadosztályú Portsmouth vendége volt.

Lucas Torreira egy kőkemény szerelés után hordágyon hagyta el a pályát, már negyed óra elteltével változtatni kényszerült az Arsenal. Amely fölényben játszott ugyan, de nehezen jutott el igazi gólhelyzetig. A súlyos sérülés és az azt követő ápolás miatt öt percet hosszabbított a játékvezető az első félidő végén, amit viszont már kihasználtak a vendégek: a ráadás negyedik percében egy élesen kapu elé lőtt labdát Szókratisz belsőzött a kapuba (0-1).

A fordulás után öt perccel lerohanta ellenfelét az Arsenal, gyakorlatilag a gólvonalig vezette villámgyors akcióját, melyet Edward Nketiah zárt le egy újabb találattal – a kapufa tövéből lőtt a hálóba (0-2). Újabb gólt szerezhetett volna a vendég együttes, de a hazaiak kapusa ezt nem engedte. Az Arsenal megállt kettőnél, a Portsmouth egyet sem lőtt, így búcsúzott a sorozattól – a londoniak jutottak tovább.

FA Kupa, nyolcaddöntő, hétfői mérkőzés

Portsmouth–Arsenal 0-2 (0-1)

Kiemelt kép: Adrian Dennis/AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!