Nemzetközi foci

Elintézték az Arsenal középpályását, lap sem járt érte

Az angol futball szerelmesei tudják, hogy a Portsmouth egy komoly múlttal rendelkező, de nehéz jelennel bíró egyesület. Az Arsenal játékosai azonban hamar megtanulták, hogy az FA Kupa nyolcaddöntőjében nem számíthatnak sem eleganciára, sem könyörületre a Pompey-tól.

A 16. percben rögtön cserélnie is kellett Mikel Artetának, miután Lucas Torreirát egy eszement becsúszással elintézett James Bolton. Maga a becsúszás oldalról jött ugyan és labdát is találta el, de olyan életveszélyesen érkezett, hogy ollóba zárta az Arsenal középpályásának lábait, aki bele is sérült a jelenetbe.

Azt már csak Mike Dean játékvezető tudja, hogy lehet az ilyen hentesmunkát lap nélkül megúszni és a hazai csapat szurkolói sem segítettek a hangulaton azzal, hogy sokáig azt énekelték, Torreira mentőautóban megy majd haza. A pályáról egyébként valóban hordágyon kellett levinni.

A Portsmouth viszont hiába aprította ellenfelét, még a félidő vége előtt előnybe került az Arsenal, majd térfélcsere után pár perccel Edward Nketiah góljával megnyugtató 2-0-ra elhúzott. A Premier League-csapat innentől okosan futballozva be is húzta a meccset és továbbjutott a legjobb 16 közé.

Kiemelt kép: Adrian DENNIS / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik