Nemzetközi foci sport

Elintézték az Arsenal középpályását, lap sem járt érte

Az angol futball szerelmesei tudják, hogy a Portsmouth egy komoly múlttal rendelkező, de nehéz jelennel bíró egyesület. Az Arsenal játékosai azonban hamar megtanulták, hogy az FA Kupa nyolcaddöntőjében nem számíthatnak sem eleganciára, sem könyörületre a Pompey-tól.

A 16. percben rögtön cserélnie is kellett Mikel Artetának, miután Lucas Torreirát egy eszement becsúszással elintézett James Bolton. Maga a becsúszás oldalról jött ugyan és labdát is találta el, de olyan életveszélyesen érkezett, hogy ollóba zárta az Arsenal középpályásának lábait, aki bele is sérült a jelenetbe.

Azt már csak Mike Dean játékvezető tudja, hogy lehet az ilyen hentesmunkát lap nélkül megúszni és a hazai csapat szurkolói sem segítettek a hangulaton azzal, hogy sokáig azt énekelték, Torreira mentőautóban megy majd haza. A pályáról egyébként valóban hordágyon kellett levinni.

A Portsmouth viszont hiába aprította ellenfelét, még a félidő vége előtt előnybe került az Arsenal, majd térfélcsere után pár perccel Edward Nketiah góljával megnyugtató 2-0-ra elhúzott. A Premier League-csapat innentől okosan futballozva be is húzta a meccset és továbbjutott a legjobb 16 közé.

Kiemelt kép: Adrian DENNIS / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!