Nemzetközi foci

MLSZ: sporttörténelmi jelentőségű az EL-döntő rendezése

Két év múlva május 18-án vagy 25-én csaphatnak össze a finalisták a budapesti döntőben.

Újabb sportdiplomácia sikert ért el a magyar labdarúgás: 2022-ben a Puskás Arénában rendezik meg az UEFA Európa Liga döntőjét – jelezte az MLSZ honlapja.

Az UEFA Végrehajtó Bizottsága hétfői, amszterdami ülésén döntött arról, hogy 2022-ben Magyarországon, a tavaly novemberben átadott, több mint 60 ezer fő befogadóképességű Puskás Arénában játsszák le az Európa Liga döntőjét. A döntés sporttörténelmi jelentőségű, hazánkban korábban még sosem rendezték meg egyetlen férfi nemzetközi kupasorozat döntőjét sem.

Az Európa Liga döntőjének tervezett dátuma 2022. május 18. vagy május 25.

A szövetség sportdiplomáciai sikereinek köszönhetően Magyarország az utóbbi években több rangos európai futballeseménynek is elnyerte a rendezését: 2019-ben női BL-döntő színhelye volt Budapest, idén a 2020-as férfi Európa-bajnokságnak leszünk társházigazdái, 2021-ben társrendezői leszünk az U21-es Európa-bajnokságnak, 2022-ben pedig az Európa Liga döntőjét játsszák Budapesten.

Az MLSZ összefoglalójából kiderült, a pályázati felhívást a szövetségek 2019. május 31-én kapták meg, majd a pályázati kiírást július 5-én. A pályázat benyújtási határideje 2019. október 28. volt. A pályázat elkészítése során a szövetség együttműködött a kormányzat különböző szintjeivel, a Puskás Aréna vezetésével, a fővárosi önkormányzattal, közlekedési társaságokkal, szállodákkal, turisztikai szolgáltatókkal és más területek szakértőivel is.

Kiemelt kép: mlsz.hu

Olvasói sztorik