Nemzetközi foci

Két év múlva Budapesten lesz az Európa Liga-döntő

Idén először ülésezett az európai szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága, és Amszterdamban az első napirendi pont a nemzetközi kupasorozatok döntőjének kiválasztása volt. Az európai szervezet Twitter-oldalán jelentette be, hogy a 2022-es Európa Liga döntőjének a budapesti Puskás Aréna ad majd otthont.

Mindez sporttörténelmi jelentőségű, mivel Magyarországon korábban még sosem rendeztek egymeccses döntőt egyetlen férfi nemzetközi kupasorozatban sem. Az EL fináléjának tervezett dátuma 2022. május 18. vagy május 25.

Komoly megerősítésnek érzem a munkánkkal kapcsolatban, hogy Magyarország minden évben kiemelkedő futballmérkőzéseknek adhat otthont, kezdve a tavalyi női BL-döntővel, folytatva az idei Eb négy találkozójával, az U21-es Európa-bajnokság fináléjával, illetve a mostani döntés értelmében a 2022-es Európa Liga-döntővel. Ennek köszönhetően egyre több és több magyar szurkoló nézhet meg a helyszínen kiemelkedő labdarúgó-mérkőzéseket a saját hazájában. Bízom benne, hogy a közelgő Európa Liga-döntő olyan nagy mérkőzés lesz, amely sok gyerekkel megszeretteti a labdarúgást

– mondta az mlsz.hu-nak a döntést követően Csányi Sándor, az MLSZ elnöke.

Az idei döntőt Lengyelországban, Gdanskban rendezik, jövőre pedig Sevilla ad otthont a finálénak.

Kiemelt kép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik