Nemzetközi foci sport

Kiderült, miért veszti el a meccseit a legyőzhetetlen Liverpool

A tízéves Daragh Curley megkérte Kloppot, hogy ne győzzenek.

Kedves történet járta be a világsajtót az elmúlt hetekben: a tízéves Daragh Curley – a Manchester United szurkolójaként – iskolai fogalmazásban kérte meg Jürgen Klopp edzőt, ne nyerjenek több mérkőzést. A levél eljutott Liverpoolba, a német tréner pedig válaszolt: kedvesen elmondta, világszerte milliók szeretik a csapatát, neki pedig az a dolga, hogy minden tőle telhetőt megtegyen az újabb sikerekért.

„Szerencsédre a múltban vesztettünk meccseket és a jövőben is fogunk, mivel ilyen a futball. Amikor tízéves vagy, azt hiszed, hogy a dolgok mindig olyanok lesznek, mint most, de ha van valami, amit ötvenkét évesen elárulhatok neked, az az, hogy ez biztosan nincs így” – írta a ’Pool trénere, ám aligha sejtette, mennyire (milyen gyorsan) igaza lesz.

A levélváltás óta a Liverpool a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében vereséget szenvedett az Atlético Madrid stadionjában, szombaton pedig a Watford vetett véget az évadbeli bajnoki menetelésének (26-1-0). Vagyis, ha úgy tetszik, nem történt más, mint Kloppék kedveskedtek az ír kisfiúnak…

Kiemelt kép: JUSTIN TALLIS / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!