Nemzetközi foci sport

A Bayern járt jól Gulácsiék döntetlenjével

A Gulácsi Péterrel felálló RB Leipzig 1-1-es döntetlent játszott a Bayer Leverkusennel a Bundesliga 24. fordulójában.

Gulácsinak már az 5. percben nagy védést kellett bemutatnia, Demirbay lövése a jobb felsőben kötött volna ki, ha nem ér oda nagy repülés után a magyar kapus.

A Leverkusen sokkal veszélyesebben játszott, és bár Havertz egy lehetőséget még elönzőzött, a 29. percben már megszerezték a vezetést a vendégek, Havertz beadása teljesen üresen találta Bailey-t, aki nem találta el tökéletesen a labdát, de ez is elég volt.

A Lipcse a semmiből egyenlített három perccel később, Nkunku szabadrúgása után Schick túlugrotta az emberét, és a jobb alsóba fejelt.

Gulácsi a 42. percben jól zárta a szöget, így a kissé kisodródó Alario nem tudott túljárni az eszén. A mozgalmas első félidő után a másodikban óvatos focira váltottak a csapatok, Gulácsinak sem volt sok dolga, egyszer jó ütemben kilépve leszedte a labdát Havertz lábáról, de nagy bravúrokat már nem kellett bemutatnia.

Az 1-1-nek leginkább a listavezető Bayern München örülhet, amelynek így 3 pontra nőtt az előnye a lipcseiek előtt.

Bundesliga, 24. forduló:

RB Leipzig – Bayer Leverkusen 1-1 (1-1)
Union Berlin – VfL Wolfsburg 2-2 (1-0)

Kiemelt kép: ROBERT MICHAEL / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!