Nemzetközi foci

Kőkemény megtorlást ígért a Bayern az üzengető szurkolóknak

A meccs újabb félbeszakítása a müncheniek vereségét jelentette volna.

Mint arról beszámoltunk, jókora balhéval ért véget a Hoffenheim–Bayern München (0–6) csata a német bajnokság 24. fordulójában. A vendégcsapat ultrái folyamatosan szidták Dietmar Hoppot, a Hoffenheim milliárdos tulajdonosát, a többször felmutatott gyalázkodó molinók láttán a játékvezető a 77. percben másodszor is félbeszakította a találkozót.

A folytatás kabaréba illett, még inkább tragikomikus volt: a pályára visszatérő futballisták játék nélkül, egymásnak passzolgatva, beszélgetve pergettek le több mint tíz percet. Amennyiben a bíró harmadszor is megszakította volna a találkozót, a szabályok szerint papíron a Hoffenheim győzött volna.

Hopp – aki nemrég formailag is a Hoffenheim többségi tulajdonosa lett, ez pedig nem jellemző a Bundesligában, egyesek szemében szabálytalannak tűnik – közutálatnak örvend a hagyományokra nagy hangsúlyt fektető német szurkolótáborok körében, korábban több csapat radikálisabb csoportja is hasonló akcióba kezdett. A Bayern vezérkarát megbotránkoztatta az eset, Karl-Heinz Rummenigge vezérigazgató a labdarúgás ellenségeinek nevezte a tiltakozó szurkolókat, és kemény ellenlépéseket helyezett kilátásba. Nem elképzelhetetlen, hogy az egyesület töröl bizonyos drukkercsoportokat, a tagok bérleteit pedig visszavonja.

„Visszacsapást” emleget Hans-Dieter Flick edző is, aki pozitívumként említette, hogy a két klub közösen lépett fel. Gondoljunk csak a pályán kvaterkázó játékosokra…

A kiemelt képen Hopp és Rummenigge. Fotó: FIRO / SEBASTIAN EL-SAQQA / AUGENKLICK/FIRO SPORTPHOTO / DPA PICTURE-ALLIANCE

Olvasói sztorik