Nemzetközi foci

Koronavírus: elhalasztják a Ludogorec hétvégi bajnokiját

A bolgár liga elővigyázatossági okokra hivatkozva elhalasztotta a Ludogorec vasárnapra kiírt bajnoki mérkőzését, mert a csapat csütörtökön a koronavírus által fertőzött észak-olaszországi területhez közel, Milánóban lépett pályára az Európa Ligában. A liga pénteki döntése értelmében az Arda Kardzsali otthonában esedékes találkozót március 18-án játsszák le.

Koronavírust diagnosztizáltak az egyik olaszországi légiósnál
A korábban Juventusban is megforduló nigériai támadót karanténba zárták.

A bolgár bajnokság legutóbbi nyolc szezonjának győztese csütörtökön zárt kapus visszavágón 2-1-re kikapott az Internazionale vendégeként, így kettős vereséggel búcsúzott a második számú európai kupasorozattól a legjobb 32 között. A Ludogorec játékosait Olaszországból hazatérve tesztelték, valamennyi játékos eredménye negatív lett, de újra megvizsgálják őket hétfőn.

A koronavírus decemberben Kínában ütötte fel a fejét, és továbbra is ott regisztrálják a megbetegedések és a halálesetek túlnyomó részét. A járvány ugyanakkor már 53 országban megjelent. Az ismert fertőzöttek száma világszerte meghaladja a 84 ezret, a halálos áldozatoké 2800 felett van. Európában Olaszország a leginkább érintett, ahol több mint 650 fertőzöttről és 17 halottról tudnak – írja az mti.

Kiemelt kép: Emilio ANDREOLI / UEFA / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik