Nemzetközi foci

Nemrég elhunyt testvérének ajánlotta első manchesteri gólját Ighalo

Szenvedett a Sevilla és az Arsenal az Európa Ligában.

Odion Ighalo, a Manchester United nemrég igazolt csatára tavaly decemberben vesztette el a nővérét, Maryt. A Kínából érkező nigériai támadó csütörtökön talált be először az angol együttes színeiben, nem csoda, hogy azonnal megmutatta a meze alatt viselt pólót, melyen a testvére fotóját láthattuk. A Belgiumból 1–1-es döntetlennel hazatérő MU könnyedén kiharcolta a továbbjutást, miután már az első félidőben eljutott három találatig.

Milánóban is elmaradt a meglepetés, a bolgár Ludogorec (a Ferencváros korábbi ellenfele) 2–1-re kikapott az Inter otthonában.

Elképesztő mérkőzést játszott a portugál Benfica és az ukrán Sahtar: a 2–1-es előnnyel érkező vendégcsapat a második félidő elején 3–1-es hátrányba került, ám innen is volt visszaút; a 3–3-as végeredménnyel túlélte a kört a Sahtar.

Hiába győzött, a Madridban összeszedett kétgólos hátránnyal nem tudott mit kezdeni az Ajax, amely nem is olyan régen még egy polccal feljebb, a Bajnokok Ligájában kápráztatta el a világot. A LaLiga meglepetéscsapata, a Getafe várhatja a nyolcaddöntő sorsolását.

Elképesztő eredmény született Londonban, ahol az első találkozón 1–0-s vereséget szenvedő Olympiakosz visszavágott az Arsenalnak. Következhetett a hosszabbítás, melynek 113. percben Pierre-Emerick Aubameyang közelről, félig ollózó mozdulattal vette be a görög kaput. Az 1–1 angol továbbjutást jelentett volna, ám a drámai hajrá tartogatott még egy csavart: a marokkói Juszef el-Arabi a 119. percben lőtte tovább a pireusziakat.

Európa Liga, a 16 közé jutásért, visszavágó

Benfica–Sahtar Doneck 3–3 (2–1)

Továbbjutott: Sahtar (5–4-es összesítéssel)

Inter–Ludogorec 2–1 (2–1)

Tj: Inter (4–1)

Manchester United–FC Bruges 5–0 (3–0)

Tj: Manchester United (6–1)

Arsenal–Olympiakosz 1–2 (0–0, 0–1) – hosszabbítás után

Tj: Olympiakosz (2–2, idegenben szerzett góllal)

Sevilla–CFR Cluj 0–0

Tj: Sevilla (1–1, idegenben szerzett góllal)

Celtic–Köbenhavn 1–3 (0–0)

Tj: Köbenhavn (4–2)

Ajax–Getafe 2–1 (1–1)

Tj: Getafe (3–2)

Péntek, 18.00: Salzburg–Eintracht Frankfurt, az első mérkőzésen 1–4

Kiemelt kép: James Williamson – AMA/Getty Images

Olvasói sztorik