Nemzetközi foci

Nem nyugszik bele a kitiltásba a Manchester City

A Manchester City labdarúgócsapata benyújtotta fellebbezését a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS), amiért az európai szövetség (UEFA) a következő két idényre kitiltotta a nemzetközi kupaporondról.

A CAS szerdán közölte: a klub a hétfői határidőig eljuttatta a fellebbezéshez szükséges iratokat. A közlemény hozzátette: egyelőre nem tudják megmondani, hogy mikorra várható végleges döntés az ügyben.

Az UEFA másfél héttel ezelőtt azért marasztalta el az angol klubot, mert az megítélésük szerint súlyosan megsértette a szervezet pénzügyi fair play-szabályát. A határozat szerint a 2020/21-es és a 2021/22-es szezonban nem indulhat az UEFA égisze alá tartozó sorozatban a Bajnokok Ligájában nyolcaddöntős angol klub, amely mellékbüntetésként 30 millió eurós bírságot is kapott.

Az UEFA a Football Leaks szivárogtatása nyomán indított vizsgálatot a Manchester City ellen. A honlap által nyilvánosságra hozott belső levelezésből és klubdokumentumokból az derült ki, hogy az arab tulajdonú egyesületet szabálytalanul finanszírozták, és éveken keresztül megtévesztették az UEFA-t.

Guardiola: Ha nem menesztenek, száz százalék, hogy maradok
Akkor sem hagyja el a Manchester City labdarúgócsapatát, ha jogerőre emelkedne az a súlyos büntetés.

AZ UEFA közölte: a szabálytalanságok a 2012 és 2016 közötti időszakban történtek, a klub pedig – amely tagadta az ellene felhozott vádakat – nem működött együtt a kivizsgálás során.

A pénzügyi fair play alapja az, hogy egy egyesület nem költhet többet, mint amennyi a bevétele. A Premier League-ben címvédő együttes jelenleg a BL-indulást érő második helyen áll az angol bajnokságban.

Kiemelt kép: LINDSEY PARNABY / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik