Nemzetközi foci bajnokok ligája

Itt a baj a Bayern Münchennek: Lewandowski megsérült

A Bayern München kedden 3-0-ra verte a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Chelsea együttesét. A mérkőzésben főszerepet játszott Robert Lewandowski, aki két gólpasszt osztott ki Serge Gnabrynak, majd maga is betalált.

Ezek után derült égből villámcsapásként jött a klub szerdai bejelentése: a lengyel csatár négy hetet kihagy térdsérülés miatt. A BL-párharcban ugyan nélküle is megoldhatónak tűnik a Chelsea kiejtése, ám a bajnokság közel sem ennyire lefutott, egyetlen pont a bajorok előnye az RB Leipzig előtt.

A müncheniek játékosa 33 meccsén 35 gólnál és 5 gólpassznál tart minden sorozatot figyelembe véve, az ő kiesése óriási csapás az együttes számára.

tájékoztatása szerint Robert Lewandowskira tíz nap gipsz, összességében pedig mintegy négyhetes felépülési idő vár, miután a bal lábában elrepedt egy csont a Chelsea elleni, idegenben 3–0-ra megnyert Bajnokok Ligája-találkozón. Lewandowski így a Hoffenheim, Schalke, Augsburg, Union Berlin és Eintracht Frankfurt elleni találkozókat biztosan kihagyja, ha szerencséje van a Dortmund elleni rangadón térhet vissza.

Kiemelt kép: James Williamson – AMA/Getty Images

Olvasói sztorik