Nemzetközi foci

Neymar durván felrúgta ellenfelét, gúnyosan tapsolt, amikor kiállították

Paulo Sousa csapatának, a Bordeaux-nak nem sikerült a bravúr, azaz pontot szerezni a PSG otthonában: a listavezető párizsiak 4-3-ra nyertek a 26. fordulóban, így már 13 ponttal vezetnek a Nantes ellen vereséget szenvedő Olympique Marseille előtt. Bár a legtöbb figyelem Edinson Cavanira irányult, aki megszerezte 200. gólját a klub színeiben, Neymar is tett arról, hogy lehessen róla beszélni.

A brazil a 91. percben kapta meg második sárga lapját, amikor elég durván felrúgta Yacine Adlit.

A két játékos között egyébként nem volt harag, miközben talpra álltak, megölelték egymást, a játékvezető azonban kiállította Neymart. Ő nem viselte ezt jól, reklamált egy sort, majd amikor leballagott a pályáról, akkor gúnyosan megtapsolta Willy Delajodot, aminek akár lehetnek komolyabb következményei. A Dijon elleni bajnokit mindenesetre biztosan kihagyja.

Ideges volt és így reagált, ez emberi. Nem így kellett volna, de attól még emberi

mondta Thomas Tuchel, a PSG vezetőedzője, aki szerint Neymar azért is haragudott meg a játékvezetőre, mert szerinte az egész szituáció abból indult, hogy az egyik bordeaux-i szabálytalankodott, plusz maga a brazil is elég sokat kapott a meccsen, de ezeket a helyzeteket többször is továbbengedték.

Neymar most ugyan gólt és gólpasszt nem szerzett, de azért így is volt pár emlékezetes megmozdulása:

Kiemelt kép: FRANCK FIFE / AFP

Olvasói sztorik