Nemzetközi foci

Szlovéniában játszik felkészülési mérkőzést Portugália

Aki Cristiano Ronaldót akarja látni, Ljubljanába kell utaznia.

A címvédő portugál labdarúgó-válogatott a szlovén és a máltai csapat ellen is felkészülési mérkőzést vív a nyári Európa-bajnokság előtt.

A helyi sportági szövetség csütörtöki bejelentése szerint a nemzeti együttes május 31-én Ljubljanában szerepel a szlovén szövetség alapításának 100. évfordulója alkalmából szervezett összecsapáson, majd június 9-én hazai pályán fogadja a máltaiakat. A portugálokra addig még három felkészülési mérkőzés vár: Katarban egy nemzetközi tornán Belgium (március 27.) és Oroszország (március 30.) legjobbjaival találkoznak, míg június 5-én Madridban a spanyolok vendégei lesznek.

„Dzsudzsák Balázs dönt, pont százzal több meccse van, mint nekem”
Szoboszlai Dominik állítja, nem nagyképű, csak nagy az önbizalma. 

A címvédő az Európa-bajnokságon a franciákkal, a németekkel és egy pótselejtezős együttessel került az F csoportba, utóbbi akár a magyar válogatott is lehet. A portugálok a pótselejtező továbbjutójával és a világbajnok franciákkal a Puskás Arénában csapnak össze.

A június 12-én kezdődő Eb-t 12 ország egy-egy városában rendezik, Budapesten a Puskás Arénában három csoportmeccs mellett egy nyolcaddöntő lesz – írja az MTI.

Kiemelt fotó: JOHN THYS / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik