Nemzetközi foci sport

Tombolnak Madridban Kloppék nyilatkozatai miatt

Finoman szólva sem voltak lenyűgözve a liverpooliak az Atlético Madrid játékától. A Bajnokok Ligája-címvédő Spanyolországban kezdte meg a nyolcaddöntős párharcát és kapott ki 1-0-ra, Saúl 4. perces gólja döntötte el az első mérkőzést, amely után Jürgen Klopp keményen kritizálta az ellenfelet.

A mérkőzés elején több játékosuk is a földre került, pedig semmi nem történt.  Már attól féltem, ha Mané egy nagyobb levegőt vesz, akkor is kifekszik valaki. Utaztak rá, ezért cseréltem le.

Bajnokok Ligája: Klopp keményen kritizált a vereség után
Nem volt elkeseredve a „vesztes” edző.

De nem csak ő volt kemény az ellenféllel, Andy Robertson szerint a riválisnál többen is dobálták magukat a meccs alatt, miközben provokálták a liverpooliakat. Virgil Van Dijk pedig azt mondta, hogy őt egyáltalán nem lepték meg a látottak, mert „így játszanak, ez a spanyol foci”.

Az ESPN klubhoz közeli forrásokra hivatkozva arról ír, hogy az Atléticónál eléggé felháborodtak a liverpooli nyilatkozatokon.

A madridiak úgy vélik, nem csak a győzelmet, hanem a vereséget is illene jól viselni. Klopp pedig szerintük foglalkozhatna inkább a saját csapatával, és azzal, hogy nem sikerült a Poolnak a kaput sem eltalálnia.

A meccs összefoglalója:

Az Atlético Madrid elnöke, Enrique Cerezo is beszállt az üzengetésbe, az angolok kultikus stadionját, az Anfieldet is belekeverte a válaszába.

Nagyszerű stadion, lenyűgöző drukkerekkel. De ha el kellene ott végezni egy műszaki átadást, az életben nem sikerülne. És mindig ott játszanak. Elavult [az épület].

Ilyen hangulatban készülnek a csapatok a március 11-i, liverpooli visszavágóra.

Kiemelt kép: Eric Verhoeven/Soccrates/Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!