Nemzetközi foci

„Nevetséges” – a Chelsea-United ítéletei miatt dühöng fél Anglia

A Manchester United 2-0-ra nyert a Stamford Bridge-en, így az 1987-88-as szezon óta először győzte le oda-vissza a Chelsea-t egy szezonon belül az angol bajnokságban. A rangadó azonban nem elsősorban emiatt ad témát, sokkal inkább a vitatott játékvezetői ítéletek miatt, melyek után rengeteg szurkoló hagyta ott idő előtt a stadiont.

A Chelsea vendégeként is győzni tudott az MU
A Chelsea is lőtt két gólt a PL-rangadón, de a VAR egyiket sem adta meg.

21. perc: a Maguire-Batshuayi affér

Az első félidő feléhez közeledve a vendégek védője, Harry Maguire és a hazaiak csatára, Michy Batshuayi csatázott a labdáért, előbbi elesett, majd a földön fekve – ne szépítsük – tökön rúgta ellenfelét. Mindez a londoni kispad előtt történt, ők egyből reklamáltak, az esetet pedig visszanézték VAR-ral, ám a videoszobában ülő Chris Kavanagh azt a döntést hozta meg, hogy nem történt szabálytalanság.

Harry Maguire-t ki kellett volna állítani, ez tiszta, és ez egyértelműen befolyásolta a mérkőzést

mondta Frank Lampard a BBC-nek a meccs után, utalva arra, hogy a védő szerezte a United második gólját.

Ole Gunnar Solskjaer másképp látta az esetet, szerinte ez csak egy reflexmozdulat volt a játékosától, aki magát védte, mert úgy tűnt, hogy Batshuayi rá fog esni. Maguire is ugyanezt mondta, hozzátéve, hogy örül annak, hogy a játékvezető is így ítélte meg a történteket.

Az összefoglaló:

56. perc: nem adták meg Zouma fejes gólját

Ez volt a második alkalom a mérkőzésen, hogy a VAR a Chelsea ellen volt. 0-1-nél, egy szöglet után fejelt a kapuba Kurt Zouma, csakhogy közben elesett Brandon Williams. A játékost valóban ellökte Cesar Azpilicueta, de rajta meg Fred taszított egy nagyot. A találatot viszont érvénytelenítették.

Fred lökte neki Williamsnek – a gól érvényes. Nevetséges ítélet

– dühöngött egy sort a BBC-nek szakértő Chris Sutton, aki a többi közt a Chelsea-nél is játszott anno.

Lampard is azt mondta, hogy szerinte ekkor is rossz ítélet született, Solskjaer pedig inkább kivonta magát a vitából, azt nyilatkozta, ő nem látta tisztán az esetet.

77. perc: a csereként beállt Giroud gólt fejelt, de nem adták meg les miatt

0-2-nél még megrázta magát a Chelsea, Olivier Giroud a kapuba is fejelt, a hazaiak pedig gyorsan fel is álltak a középkezdéshez. Ismét közbelépett azonban a videobíró, a francia csatár lába pár centivel előrébb volt, mint a védőé, így les miatt érvénytelenítették a találatot.

Lélekromboló volt, de a les az les, még ha nem is örülünk neki

– vélekedett Lampard.

Solskjaer csak annyit mondott, örül annak, hogy az ő idejében még nem volt VAR, mert tényleg csak a lábujjai lógtak be lesre Giroud-nak.

Kiemelt kép: Sebastian Frej/MB Media/Getty Images

Olvasói sztorik