Nemzetközi foci

A Chelsea vendégeként is győzni tudott az MU

Rangadóval, a Chelsea–Manchester United találkozóval folytatódott hétfő este az angol Premier League 26. fordulója.

Kényszerű cserét hozott a 12. perc: N’Golo Kanté nem tudta folytatni a játékot, így máris változtatni kényszerült a hazai kispad. Michy Batshuayi is kapott egyet, ráadásul igen érzékeny helyen: Harry Maguire nemes egyszerűséggel ágyékon talpalta a londoniak játékosát, de még csak lapot sem kapott a mozdulatért.

Maguire eltalálta ellenfele legérzékenyebb testrészét

Willian tizenegyest próbált kiharcolni, de ő kapott sárga lapot színészkedésért, az első félidő egyetlen gólját pedig Anthony Martial szerezte: már-már a szünetre készültek a felek, amikor egy pontos beadásra érkezett és a hosszúba csúsztatott.

Tíz perc telt el a második félidőből, amikor a Chelsea lőtt gólt, de a VAR elvette a találatot a hazaiaktól – szabálytalanság történt a szöglet utáni kapu előtti kavarodásban. Bruno Fernandes kapufáig jutott, így nem nőtt a különbség a felek között. Kicsivel később viszont már igen: Maguire érkezett Fernandes beadására, s pontosan továbbított a kapuba (0-2). A hajrában – les miatt – újabb gólt vett el a videóbíró a Chelsea-től, majd kapufát is lőtt az együttes, így maradt a 0-2.

0-1

0-2

A United-győzelem azt jelenti, hogy a Chelsea továbbra is 41 pontos – negyedik a bajnokságban –, az MU pedig 38-cal a hetedik.

Premier League, 26. forduló, hétfői mérkőzés

Chelsea–Manchester United 0-2 (0-1)

Kiemelt kép: Adrian Dennis/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik